Ez a világ legveszélyesebb madara, és úgy támad, mint egy velociraptor!

Ez a legveszélyesebb madár a világ világát, és támadj, mint egy velociraptor!

Az elmúlt években a tudományos elméletek, amelyek szerint egyes mai állatok a dinoszauruszok leszármazottai ereje, és joggal vesz figyelembe egy olyan állatot, mint a kazuár.

A National Geographic tudományos magazin internetes platformján talált információk szerint a párás és sötét dzsungel mélyén és titokzatos mélyén. Új-Guinea, Ausztrália, a világ egyik legnagyobb és legnépesebb szigete, politikailag keletre és nyugatra osztva. Hasonlóképpen páratlan titkokat rejt a földből és homokból álló dzsungeltömege mélyén.

Ez a származási hely és a Természetes élőhelye Az egyik legnagyobb, legveszélyesebb, titokzatos, de ugyanakkor csodálatos madárfaj. Természetesen kazuárokról van szó, olyan madarakról, amelyek akár két méteres magasságot is elérhetnek, páratlan atlétikai képességekkel, és olyan erős és veszélyes karmokkal, hogy szinte bármilyen természetes páncélt képesek eltépni.

Ezeknek a madaraknak robusztus és tollas testük van, általában fekete, megnyúlt nyakuk, amely a fején és az arcán kék színű ráncos bőrrel végződik, valamint nagyon jellegzetes krétával, valamint mélysárga szemük vöröses és fekete árnyalatokkal, és Végül, de nem utolsósorban, egy pár láb jól fejlett izmokkal, amelyek karmokban végződnek, és körmök akár 10 centiméter hosszúak is lehetnek. Ezen érdemes alaposan átgondolni, ha egy napon egy .

< ábra id="attachment_123531" aria-describedby="caption-attachment-123531" class="wp-caption aligncenter">Ez a világ legveszélyesebb madara. És úgy támad, mint egy velociraptor!
A kép jóváírása: iNaturalistic Ecuador figcaption >

A kazuárok meglehetősen félénk hozzáállásukról ismertek, bár megvan a kellő erejük, gyorsaságuk és fegyvereik ahhoz, hogy számos fajban, köztük az emberben is végzetes károkat okozzanak, nem túl társaságkedvelőek. az általuk nem ismert fajokkal, a területről való eltávolodás azonban nem jelenti azt, hogy engedelmes fajról van szó, hiszen ha sikerül feldühíteni, vagy akár csak zaklatni őket, a kazuárok nagyon agresszívvé válhatnak, védekezésükben támadhatnak. addig az ellenfele már nem tudta fenntartani az életét, és a legjobb esetben a konfrontáció rendkívül mély és súlyos sebekkel végződik, amelyeket azonnal kezelni kell.

A hiedelmek ellenére a valóságban a szakértők úgy vélik, hogy még mindig sokat kell tanulni ezektől a madaraktól, mert nagyon nehéz megtalálni őket természetes élőhelyükön, és amikor ezt elérik, hajlamosak eltávolodni. a veszély első jelére, de a szakértők habozás nélkül megerősíthetik, hogy ezek a lények nagy jelentőséggel bírnak a sziget ökoszisztémája szempontjából.

Sok testvérmadarakhoz hasonlóan a kazuárok is hajlamosak terjeszteni a sziget magvait. gyümölcsök, amelyekkel ürülékén keresztül táplálkozik, nagymértékben hozzájárulva a szigetek e gyümölcsfákkal való beerdősítéséhez.

Ugyanígy a szakértők, akik e madár eredetét és utódait tanulmányozzák, biztosítják a madár hasonlóságát néhányhoz. az őskori fajok, mint például a velociraptorok.

A kazuárok megközelítőleg 70 kilós súlyt is elérhetnek, és az általuk elérhető magasságban valóban óriási madarak. Vannak olyan készségeik, mint például az úszás, amit hihetetlenül jól fejlesztenek. Ezen kívül akár a magasságot is elérhetik. 50 km/h-s futás, és fejlett lábuknak köszönhetően nagyon hosszúra és magasra is tudnak ugrani, mindannyian olimpiai sportolók. Ehhez járulnak még erős és veszélyes, körülbelül 10 cm-es karmaik.

Ezek a madarak úgy fejlődtek ki, hogy képesek legyenek hegyvidéki területeken és párás erdőkben is élni, táplálkoznak többek között gombával, apró állatokkal, dögkel, gyümölcsökkel. Táplálékában nagyon sokoldalú madár.

Ha egy nap szembekerülsz egy kazuárral, ami meglehetősen valószínűtlen, hacsak nem fogságban van, maradj nyugodt, menj a lehető legtávolabb és ne tegyen semmilyen mozdulatot. hirtelen.


5 / 5 ( 7 Szavazatok )