Erőteljes mexikói növény a varikózus vénák leküzdésére, ezek az előnyei

Az erős mexikói növény a varikózus vénák leküzdésére, ezek az előnyei

A hagyományos orvoslás részeként mexikói , a gyógynövények pillérei ennek az ősi tudásnak, amelyet generációk között osztottak meg. Ezeknek a növényeknek a használata és kezelése a mai napig érvényben maradt, mivel hatékonyak bizonyos betegségek kezelésében. Ez azzal magyarázható, hogy a növények olyan szerves molekulákkal rendelkeznek, amelyek képesek terápiás hatást kiváltani.

Ne feledjük, hogy sok a ma használt gyógyszereket, hatóanyagaikat elsősorban növényekből izolálták.Tisztítási és jellemzési folyamatok után lehetőség nyílt laboratóriumi szintézisükre.Kedves példa erre az aszpirinben lévő acetilszalicilsav, amit a fűzfából nyertek.(a az ebben a fában izolált molekula a szalicin).

Milyen növényről beszélünk? p>

A pericón ezüst, más néven yerbanís, Mexikóban és Guatemalában őshonos gyógynövény. Ez egy évelő gyógynövény, amely akár 80 centiméter magas is lehet. Levelei sötétzöldek, intenzív illatúak. Virágai élénksárgák, és a kamilláéhoz hasonló illatúak.

A Pericón ezüstöt évszázadok óta használják a hagyományos mexikói gyógyászatban különféle betegségek kezelésére.

Hogyan használható a Pericón?

A Pericon Silver felhasználható infúzió, tinktúra, illóolaj vagy kivonat formájában. Az infúzió elkészítéséhez öntsön egy csésze forrásban lévő vizet egy teáskanál szárított pericón ezüstlevélre, és hagyja állni 10 percig. Naponta háromszor megihat egy csésze infúziót.

A perikonezüst a legtöbb ember számára biztonságos növény, de néhány embernél mellékhatásokat, például hányingert, hányást és hasmenést okozhat. Ha bármilyen mellékhatást tapasztal, hagyja abba a pericon silver szedését, és forduljon orvoshoz.

Fontos megjegyezni, hogy a pericon ezüst nem helyettesíti az orvosi ellátást. Ha bármilyen egészségügyi problémája van, konzultáljon orvosával a pericon silver bevétele előtt.

Mire használható a pericon növény?

Rendben van egy < strong>az INPI által készített jelentés szerint ezt a növényt a következő állapotok kezelésére használják:

Az erős mexikói növény a varikózis elleni küzdelemben, ezek az előnyei
Pericón növény, képek a Wikipédián

Gyomorfájdalmak: gyomor kólika, hasmenés, vérhas, empacho, tífusz és hányás.

< p>Menstruációs görcsök, dysmenorrhoea és tejes vagy fehér menstruáció esetén: Az egész növényt megfőzzük és levesszük. Hasmenés és egyéb gyomorbántalmak esetén is, rue-val, édesköménnyel és szegfűszeggel keverjük össze.

Fájdalom általában: pl. a hát, a has, az agy, a test, a csontok, a fogak, a farokcsont, a vesék, belső fájdalom és „levegő” fájdalom (hirtelen hőmérséklet-változás okozza), helyi hűtés a derékban, a fülekben, a fejben és a mellkasban; reumás jellegű fájdalom és köhögés, valamint hasi görcsök és férfi kólika esetén.

Reuma

Gyulladáscsökkentő

Visszér kezelése ,

Különböző betegségek: szemhomály, álmatlanság, megfázás, asztma, vetélést okozó, szélhajtó, emésztést okozó, emmenagóg, aszcaris és rossz lehelet ellen.

Nyers: Vegyük. a növény infúziója kamillával, királyzsályával és cukorral.

Szülés utáni fürdők: Alkohollal keverve forralják, hogy az anya testét felmelegítő gőzök keletkezzenek. És virág- és levélteában is adják az újszülöttnek. A méhlepény eltávolításához a méhlepényt is be kell szedni.

Milyen más néven ismerik a pericón növényt?

Ezt a növényt ismerik és széles körben használják bennszülött népek, ezért sok nevet kapott különböző nyelveken és spanyolul: Pericó, Pericón, Anisillo, atagota, cedrón, xuchitl virág, herbanís, ánizsfű, felhőfű, orbáncfű, gyógynövény Mikulás, Periquillo, Rincon, Santa María, Santa María de Jardín, Tatalencho, Yerbanís. Chiapas: k'anal nich wamal, k'ixin vomol, perikon vomol, tzitz ak, tzitz pox, tzitz vomol, tzitzilal ul (tzotzil), tzitzak (tzeltal), tzo' ka'il jomol (tzeltal/tzotzil); Mexikó állam: mikua (Otomí), xonequilitl; Warrior: yita perico (Mixtec), cuahuyahuitli; curucume; Morelos: yauhtli (Nahuatl).


5 / 5 ( 5 Szavazatok )