Ennek a diónak a fogyasztása szabályozza a vérnyomást, csökkenti a koleszterinszintet és javítja a csontok egészségét

Ennek a szárított gyümölcsnek a fogyasztása szabályozza vérnyomás, csökkenti a koleszterinszintet és javítja a csontok egészségét

Az élet fájaként ismert fáról származó dió ›› képzelje el, mekkora jótékony hatása van az emberi szervezet számára, itt minden információt megadunk a dátumról, egy távoli eredetű gyümölcsről.

A virágzó és egészséges élethez, a Az első dolog, amit figyelembe kell venni, az étrendünk, mert ha kiegyensúlyozott, akkor szervezetünk is kiegyensúlyozott lesz, minden folyamatában a legjobb teljesítményt nyújtja. Amihez sok ételre van szükség, beleértve a húsokat, zöldségeket és gyümölcsöket.

Ehhez vannak egészségesebb élelmiszerek mint mások, ahol egyesek csak üres szénhidrátokat, sok cukrot vagy telített zsírokat tartalmaznak, mások vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék forrásai lehetnek, többek között az emberi szervezet számára hasznos tartalmak mellett.

A datolya ebbe a második csoportba tartozik, mivel ez egy gyümölcs, amely ugyanazon a növényen, a datolyapálmán érik és szárad. Ez a gyümölcs a közel-keleti országokból származik, általában sivatagi oázisokban terem, a termése és a növényi anyagokkal előállítható sokfélesége miatt ezt a fát az élet "fájának" nevezik››, amint azt az Országos Erdészeti, Mezőgazdasági és Állattenyésztési Kutatóintézet vagy az INIFAP rövidítése említi.

Hasonlóan megemlítik, hogy Mexikóban szerencsés volt ezt a gyümölcsöt a régiókhoz igazítani. az ország északnyugati részén, például a Mexicali-völgyben, Baja California és San Luis, Río Colorado, Sonora területén, a száraz és félszáraz éghajlat szükségessége miatt, amelyek tökéletesek az ország ezen területein.

A dió fogyasztása szabályozza a vérnyomást, csökkenti a koleszterinszintet és javítja a csontok egészségét
Kép jóváírása: Directo al Paladar

Ezek a diófélék összetételükben sok tápanyagot tartalmazhatnak , mint például a kálium, kalcium, vas, magnézium, foszfor, magnézium, mangán stb. Ezen kívül antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásuk is van.

Az INIFAP maga is azt állítja, hogy a datolya nagyon nagy mennyiségű vitamint tartalmaz, például B3-vitamint, amely elengedhetetlen a koleszterinszint csökkentésében, amellett, hogy zsírmentes. . Ez nagyon hasznos a fogyni vágyók számára, mivel ők is hajlamosak gyorsan telítettségérzetet okozni.

Az is szerepel, hogy tápanyagtartalmában a kálium, amely segít a nátrium eltávolításában, egyensúlyban tartja a vérnyomást.

p>

A datolya fogyasztása által biztosított kalcium ehhez hasonlóan az erős csontozathoz is hozzájárul. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint minden datolya akár 15,4 mg kalciumot is tartalmazhat, ami a méretéhez képest jelentős mennyiség.

A datolya általában több jótékony hatást is gyakorol szervezetünkre, például:

Segíti a mentális egészséget

Elősegíti a bélflórát

Késlelteti a korai öregedést

Elősegíti az izomtömeg kialakulását

Megelőzi a cukorbetegséget

Jó energiaforrást jelentenek

< p>Segít a vérszegénység leküzdésében < p>Kétségtelenül a datolya kiváló választás azoknak, akik javítani szeretnének étrendjükön, sportolók, fogyókúrázók, vagy ha egyszerűen csak egészséges helyettesítőt keresnek a snackekhez. Ne feledje, hogy semmilyen termék fogyasztásával ne éljen vissza.

4.9 / 5 ( 7 Szavazatok )