Egyet értettek! Banxico szerint ezek azok a jutalékok, amelyeket a bankok csökkentettek

Megegyeztek! Ezek azok a jutalékok, amelyeket a bankok csökkentettek a Banxico szerint
FORRÁS: Getty Images

A pénzügyi digitalizáció korszakában, amikor az elektronikus tranzakciók és a banki szolgáltatásokhoz való hozzáférés egyre gyakoribb, a legújabb hírek pozitív hatást mutatnak a mexikói felhasználók számára. A Bank of Mexico (Banxico) információi szerint az ország egyes bankjai között létrejött megállapodások becslések szerint több mint 7500 millió peso megtakarítást eredményeztek. a felhasználóknak 2014-től 2023 októberéig.

Ezek a körülbelül egy évtizede érvényben lévő szerződések eredményeként a az ATM-ekben történő készpénzfelvételi jutalékok csökkentése, az e megállapodásokban részt vevő intézmények ügyfelei számára. A pénzügyi szolgáltatások átláthatóságáról és szabályozásáról szóló törvénynek való megfelelésről szóló, 2022 júliusa és 2023 júniusa közötti időszakra vonatkozó éves jelentés kiemeli, hogy a megállapodások többsége jelenleg nulla peso jutalékot állapít meg a készpénzfelvételre. > és egyenleglekérdezések a részt vevő intézmények kártyabirtokosai számára.

< p>A jelentés szerint több mint 95%-a a < strong>műveletek ezekben a szerződésekben nem járnak költségekkel a felhasználók számára, ami a súlyozott átlagos jutalék jelentős csökkenéséhez vezetett. , az elmúlt években tranzakciónként kevesebb, mint 50 centre helyezve. Ezzel szemben 2016-ban a súlyozott átlagos jutalék készpénzfelvétel esetén banki ATM-ekben >szerződésekkel 11,33 peso volt, és 2023 szeptemberére ez a szám drasztikusan, mindössze 0,31 pesora csökkent.

A Központi Bank feltárja, hogy az első szerződés aláírása óta 2014-ben 2023 októberéig , ezek a megállapodások jelentős, több mint 7,5 milliárd peso megtakarítást eredményeztek a kártyabirtokosok számára. Jelenleg 24 olyan megállapodás van hatályban, amelyet a Banxico engedélyez, és lehetővé teszik a pénzintézetek számára, hogy megosszák ATM-infrastruktúrájukat.

Egy figyelemre méltó példa a Banjército esete, amely megállapodást kötött az Afirme, Azteca, BBVA, Citibanamex és Banco del Bienestar társaságokkal. 2015 és 2023 szeptembere között ezek a szerződések 3075 millió peso megtakarítást eredményeztek a felhasználók számára. Ezeknek a szövetségeknek köszönhetően a Banjército jelentősen megnövelte ügyfelei hozzáférését az ATM-ekhez, az >1350-ről saját ATM-je van a lenyűgöző számú 31 151 eszközhöz.

Egy másik példa a BanBajío esete, amely szerződéseket kötött tíz intézménnyel, köztük a Scotiabank, Afirme, Azteca, Inbursa, BanCoppel, Banregio, Intercam, Mifel, Bancrea és HSBCvel. Ez az együttműködés 1411 millió peso megtakarítást eredményezett a kártyabirtokosok számára, lehetővé téve az ATM-ekhez való szélesebb körű hozzáférést, amely a >756 saját ATM-től a 15 851 címre szövetségek útján.

A jelentés rávilágít olyan konkrét esetekre, ahol a hatás nyilvánvaló, például egy Banjército kártyabirtokos esetét, aki a BBVA-val kötött megállapodás előtt 29,5 peso jutalékot fizettem kivonásonként. A szövetség után ezt a jutalékot nulla pesóra csökkentették, bizonyítva a felhasználók közvetlen hasznát. /p>

Megegyeztek! Ezeket a jutalékokat csökkentették a bankok a Banxico szerint
FORRÁS: Syda Productions

Scotiabank és A BanBajío vezet a szerződések számában, mindegyik tíz jelenlegi megállapodással. Ez a pénzintézetek közötti együttműködési megközelítés nemcsak a díjak csökkenéséhez vezetett a szerződéses bankok között, hanem a > >31,1% a készpénzfelvételi jutalékban az ügyfél számláját vezető jogalanytól eltérő bankok ATM-jeiben, a tól 2016 és 2023 júniusa között.

Ezek a banki megállapodások pozitív tényezőnek bizonyultak a felhasználók számára, nemcsak azáltal, hogy csökkentik a jutalékok a tranzakciókra, hanem az ATM-ekhez való hozzáférés kiterjesztésével is. A pénzintézetek közötti együttműködés nemcsak az egyes felhasználók számára előnyös, hanem hozzájárul a pénzügyi rendszer egészének erősítéséhez és hatékonyságához is. Az együttműködés és a kölcsönös előnyök irányába mutató pozitív megközelítés jelentős mérföldkövet jelent a mexikói pénzügyi környezetben, és a felhasználók számára elérhetőbb és gazdaságosabb tapasztalatokat biztosít a tranzakcióik során. naponta.


5 / 5 ( 3 Szavazatok )