Egy elveszett levélből kiderül, hogy Albert Einstein megjósolta az állati szuperérzékek létezését

Egy elveszett levélből kiderül, hogy Albert Einstein megjósolta az állati szuperérzékek létezését

Az út megértése egyes állatfajok érzékelik, hogy környezetük nagy utat tett meg az elmúlt években. Az első empirikus tudományos bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a madarak hogyan használják a mágneses teret a vándorlás során való tájékozódásra, 2002-re nyúlnak vissza, Dr. Michael M Walker cikkében; az egyik legrelevánsabb kísérleti bizonyíték pedig 2008-ból származik, amikor a tudósok egy rigócsoportot szereltek fel rádióadókkal, ami azt mutatja, hogy ezek a madarak egyfajta „biológiai iránytű” segítségével tájékozódnak a Föld mágneses mezőjében. p>

Einstein 1949-ben, Glyn Davys mérnöknek írt elveszett levele felfedi a híres tudós álláspontját bizonyos állatfajok feletti érzékszervekkel kapcsolatban. tanulmányaik előnyeit a jövőbeli technológiai fejlesztések szempontjából. Vagyis majdnem 70 évvel az első tudományos bizonyítékok után Einstein már az állati „szuperérzékek” létezéséről spekulált.

div>
Egy elveszett levélből kiderül, hogy Albert Einstein megjósolta az állati szuperérzékek létezését< figcaption id ="caption-attachment-1924" class="wp-caption-text">Albert Einstein 1949. október 18-án kelt levele Glyn Davysnak, von Frisch munkásságára és az állatok érzékszervi észlelésére hivatkozva. (Dyer et al).

A jelentést a Journal of Comparative Physiology A folyóiratban megjelent cikkben mutatják be, ahol egy csapat A kutatók részletesen elemzik Einstein levelét. A tudósok szerint Einstein továbbra is erős érdeklődést mutatott az osztrák etológus, Karl von Frisch méheken végzett kutatásai iránt, aki élettani Nobel-díjat kapott az ezekkel a rovarokkal kapcsolatos felfedezéseiért.

Albert Einstein 1949 áprilisában részt vett Karl előadásán, és egy nappal azelőtt levélben kommunikált Glyn Davysnak, aki híres a radarkutatásban végzett munkáiról. „Elképzelhető, hogy a vándormadarak és az utasgalambok viselkedésének kutatása egy napon elvezethet valamilyen, még nem ismert fizikai folyamat megértéséhez” – írta Einstein az újonnan felfedezett levelében. Meglepő, hogy eszébe jutott ez a lehetőség, évtizedekkel azelőtt, hogy empirikus bizonyítékok felfedték volna, hogy különféle állatok képesek érzékelni a mágneses mezőket, és felhasználni ezt az információt navigációhoz.

"Az Einsteinhez hasonló tudósok elképesztő hatással vannak fizikai és szellemi létünkre, gyakran messze túlmutatnak saját területükön és idejükön" - írják kiadványukban a szerzők. Lehet, hogy még több elveszett levelet írt a híres tudós, és csak az idő fogja feltárni a létezésüket.


4.9 / 5 ( 8 Szavazatok )