„Benzinkút” vagy „benzinkút”? A RAE eloszlatja a kétséget

Ez «benzinkút» vagy « benzinkút»? A RAE feloldja a kétséget

Ez «benzinkút» vagy «benzinkút »? Feltetted ezt a kérdést? Hallott már különböző kifejezéseket az autók töltésére szolgáló benzintankról? Ha nem tudja, mi a helyes válasz, ne aggódjon! Itt elmondjuk, mit kell tudnod.

Sokan, ha nem mindannyian ismerjük ezt a benzinkutat, hiszen a benzin a mindennapi élet elengedhetetlen része, legalábbis azoknak, akiknek autójuk van. aggódnia kell tényleg ezeket a tartályokat hívják, „benzinkút” vagy „benzinkút”? Tehát sok olyan jelet is láttunk, amelyek különböznek e két szó között, ami még jobban összezavar bennünket.

"Benzinkút" vagy "benzinkút"?

Benzinkútról általában azt a helyet értjük, ahol benzint szállítanak az autókhoz, de ezt a meghatározást általában az amerikai kontinensen adják meg.

Másrészt a benzinkút kifejezést is megtalálhatjuk, ami nagyon zavaró lehet, különösen, ha a „benzinkút” és a „benzinkút” között próbál választani.

Nem. Azonban ez a "benzinkút" kifejezés olyan személyre is alkalmazható, aki benzint szállít az állomáson.

Ezt figyelembe véve, és a kétségei eloszlatása érdekében a következőkre támaszkodunk: Spanyol Királyi Akadémia, ismertebb nevén RAE. Ez az intézmény, mint már köztudott, felelős azért, hogy << gondoskodjon arról, hogy a spanyol nyelv a beszélőinek igényeihez való folyamatos alkalmazkodása során ne törje meg alapvető egységét >>.

A Spanyol Királyi Akadémia megemlíti, hogy a kettő között nincs helytelen szó, mivel mindkettő érvényes és teljes mértékben támogatja, és kijelenti, hogy mindkettő << szerepel az akadémiai szótárban. Általánosságban spanyolul "Gasolinera"-nak mondják, de Amerika számos területén, különösen Mexikóban, ez a forma váltakozik a köznyelvben használt "gasolinería"-val.

¿
Kép jóváírása: Zarla

Ez teljes mértékben alátámasztja, hogy mindkét kifejezést csak arra a helyre utalhatja, ahol ezt a büdös folyadékot szállítják.

Ami az itt dolgozó (benzinkiadó) személyt illeti, a legkényelmesebb, ha benzinkútnak vagy benzinkútnak nevezzük.

Mexikóban nagy a tendencia átvenni olyan szavakat, amelyeket más országokban vagy kontinenseken nem használnak, és ez érvényes, mivel a kultúrák és a nyelvek nem ugyanazok, de mindig figyelembe kell venni a Spanyol Királyi Akadémia véleményét, mivel ez az intézmény mondja meg, hogy a szó érvényes-e fontos helyzetekben, vagy sem.

A fontos helyzetekkel az iskolára, az oktatásra és még néhány személyes területre is utalunk, mivel emlékezünk arra, hogy a helyes helyesírás és nyelvtan fontossága felfedi saját életünk egy részét. személyiség.

Ha úgy döntünk, hogy helyesen írunk és beszélünk, akkor egy szervezett, felelősségteljes és komoly ember képét fogjuk hagyni, ami sok olyan ajtót nyitna meg előttünk, amit szinte lehetetlennek láttunk.

Most, hogy tudja a választ kérdésére, teljes bizalommal mondhatja ki vagy írhatja meg, anélkül, hogy félne a hibáktól.


5 / 5 ( 6 Szavazatok )