Azt írják, hogy „folytatás” vagy „folytatás”? A RAE eloszlatja a kétséget

Az van ráírva, hogy „folyamatos” vagy

Írva van << folytatódik >> vagy << folytatódik >>? Ha Ön az egyike azoknak, akik ezt kérdeztek, akkor jó helyen jár. Itt elmondjuk, hogyan kell helyesen mondani.

Az ehhez hasonló kételyek nagyon gyakoriak, mivel az akcentusról van szó, amely az egyik legnehezebb számunkra a helyesírási jelek közül. . A Spanyol Királyi Akadémia az ékezetet << a helyesírási ékezetként és az egyes betűk részét képező kis jellemzőként vagy körvonalként határozza meg >>.

A látszólag ugyanúgy hangzó, de eltérő jelentésű szavakat homonimákként ismerjük. És bár igaz, hogy a << folytatódik >> és a << folytatódik >> is megkülönböztethető az akcentussal, az is igaz, hogy összekeverhetjük őket, ha beszéddel fejeződnek ki, és mindkettő beletartozhat ebbe a meghatározásba. p>

Ne aggódjon, ha kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy e kettő közül melyik a << folytatás >> vagy a << folytatás >> a helyes, ha szeretne valamit kifejezni, ma elmondjuk, mi az igazság. ez az, és hogy teljesen igaz választ adjunk, a Spanyol Királyi Akadémiára, ismertebb nevén RAE-re fogunk támaszkodni.

<< Folytatás >> vagy << Folytatás >> >

Meglepetésedre a két szó egyike sem rossz, de igen! Elmondjuk, hogyan használhatja ezeket.

Continua egy << melléknév, amelynek nincs ékezet, mert egy egyszerű hang, amely magánhangzóra végződik >> és ez egy olyan kifejezés, amelyre utalhat:

  • Olyan helyzet, amely megszakítás nélkül kiterjed
  • Két dolog, ami összekapcsolódik
  • Következetesség valami

Példa lehet: „Nem lehetséges, hogy az éles ív folyamatos legyen”.

Azt írják, hogy „folytatás” vagy „folytatás”? A RAE eloszlatja a kétséget> a jelen jelző harmadik személyéhez tartozik. Ennek az előzővel ellentétben az akcentusa van, mert nyitott tónusú zárt magánhangzó-hiatusa van.

És ezt a szót használhatja a következőkre is:

  • Valami, mi folytatnia kell a munkát a leállás után.
  • Egy tartós helyzet

Példa lehet: „Dániel, folytasd a házi feladatod, kérlek

Tudjuk, hogy az ékezetjelek problémájának megértése bizonyos helyzetekben nagyon bonyolult feladattá válhat, de biztosítjuk, hogy mindez gyakorlás kérdése, és Ön a téma szakértője lesz. Ha ezt megérti, a többi, a mindennapi életben is szükséges helyesírási szabály könnyebbé válhat.

Végezetül, de nem utolsósorban, ne feledjük, hogy a helyes kifejezés, legyen szó szóban vagy írott, képes arra, hogy adjon nekünk komolyságot, felelősséget, és lehetővé teszi számunkra, hogy elképzeléseinket áttekinthetőbben rendszerezzük, hogy helyes üzenetet tudjunk adni anélkül, hogy félreértéseket okozna az üzenet címzettje számára. Bár ez fontos szempont mindennapi életünkben, iskolában, munkahelyen és szakmai környezetben sokkal hasznosabb.


4.7 / 5 ( 7 Szavazatok )