Az 50-es bankjegy JELLEMZŐI, amelyért 450 EZER pesót kínálnak

Az 50 számlánkénti JELLEMZŐI amelyet 450 EZER pesót kínálnak

A numizmatikai gyűjtésben vannak olyan egyedi darabok, amelyek értéke magasabb, mint a ugyanaz a bankjegy vagy érme. Ilyen például egy 50 dolláros mexikói peso bankjegy, amelyet több mint 400 ezer pesoért töltöttek fel a Mercado Libre-re.

Ha gyűjtésről beszélünk, lehetetlen befejezni a listát, attól függően, hogy mi a gyűjtemény. lehet minimális vagy nagyon kiterjedt. Játékoktól, bizonyos tárgyak limitált kiadásától, tenisztől, antik tárgyaktól, sőt, mint ebben az esetben, bankjegyektől és érméktől is.

A gyűjtés világának ezt az utolsó területét numizmatika néven ismerik, ez az érmék, érmek és bankjegyek, valamint más apróbb vagy gazdasági értékkel bíró tárgyak tanulmányozása, és ezek szerepe a történelemben.

A numizmatikát hasonlóképpen az azonos tárgyak gyűjtésének művészete közé sorolják azok jellemzői miatt, akár a történelem valamely pontját vagy eseményét ábrázolja, akár egyedi darabról van szó, van-e benne nyomdai vagy verési hiba, vagy önmagában. , minden olyan tulajdonság, amely egyedivé teszi, ahogy azt a Spanyol Nemzeti Pénzverde és Bélyeggyár állítja.

Mexikóban a numizmatikai gyűjtésnek széles közössége van, amely az elmúlt években folyamatosan fellendült a mexikói papírpénz változásai, valamint néhány emlékérme, a Bank of Mexico, más néven Banxico döntései.

A fellendülés olyan nagy volt, hogy olyan egyedi jellemzőkkel rendelkező darabokat találhatunk, amelyek rendkívül magas áron jelentek meg olyan online vásárlási és eladási platformokon, mint a Mercado Libre.

Erre tökéletes példa egy 50 dolláros mexikói peso bankjegy különlegességgel, ami a Mercado Libre-ben került eladásra 450 000 dolláros áron, ami rendkívül magas ár.

The JELLEMZŐI, amelyekre a CHUS az általuk kínált jegyből 50 450 EZER peso

Ez a bankjegy az F családból származik, amelyet 2006-ban dobtak piacra a nagyközönség számára, ellenálló polimerből készült, jellegzetes rózsaszín színű. Előlapján José María Morelos y Pavón, az egyik nemzeti hős képmását találjuk, mellette két egymással szemben álló ágyú képe, a háttérben pedig a Morelos haderőinél használt transzparens látható.

A hátoldalán Morelos város vízvezetéke, Michoacán is van nyomtatva, mellette néhány jellegzetes pillangó, uralkodó és ugyanennek az államnak a prehispán szimbóluma.

A erre a váltóra jellemző a sorszáma, minden egyes váltó egyedi alfanumerikus sorozata, amely esetenként egyedi sorozatot mutat be, mint ennek a váltónak az AA sorozata, amely az egyik legkeresettebb a numizmatikai gyűjtők körében.

Ez a jegyzet egy AA sorozat része, és van hozzáadott értéke, azonban sok gyűjtő és numizmatikus helyteleníti, hogy ilyen magas áron adják el ezeket a darabokat, miközben a valóság ennek éppen az ellenkezője.

Ez a gyakorlat még nagyon messze van a végétől, már csak egy szakértő véleményét kell kikérni, ha egy darab vásárlását tervezi, legyen szó többek között bankjegyről, érméről, éremről, hogy ellenőrizze a darab valódiságát. , mint hozzáadott értéke.


5 / 5 ( 3 Szavazatok )