Arra van írva, hogy „Három Királyok Napja”, „Három Királyok Napja” vagy „Három Királyok Napja”? A RAE felfedi a helyes választ

Meg van írva, hogy «Három Királyok Napja », «Three Kings' Day» vagy «Three Kings' Day»? A RAE felfedi a helyes választ

Az van ráírva, hogy „Három királyok napja”, „Három királyok napja” vagy „Három királyok napja”? Nagybetűvel vagy anélkül? Nem tudja a választ? Ne aggódj! Itt elmondjuk a helyes kifejezést.

A három bölcs kérdés évszázadokkal ezelőttről származik, és általában katolikus jelentéssel bír, ahol azt mondják, hogy a Három Bölcs keletről utazott Betlehembe, hogy üdvözölje a kis Jézust.

Ezzel az ünnepléssel a karácsonyi időszak vagy a decemberi ünnepség véget ér, és a családok általában összejönnek, hogy együtt éljenek, és megtörjék a híres király rózsáját, ugyanazt, amelyben a kis Jézusra utaló figurák rejtőznek.

Ha erre az ünnepre utalunk, akkor azt írják, hogy „Három Királyok Napja” vagy „Három Királyok Napja”? Megtalálod a különbséget? Nem tudja, mi a válasz? A következőkben elmondjuk.

Az van ráírva, hogy „Három Királyok Napja”, „Három Királyok Napja” vagy „Három Királyok Napja”?

A válasz megtudásához egy jól ismert intézményre, a Spanyol Királyi Akadémiára, ismertebb nevén RAE-re támaszkodunk. Ennek célja <<, hogy a spanyol nyelv a beszélői igényeihez való folyamatos alkalmazkodás során ne törje meg alapvető egységét >>.

Azt gondolhatja, hogy a nagybetű nem jelöli Különbséget jelent, ha kisbetűvel helyettesítik, de bár igaz, hogy a jelentés ugyanaz lehet, a másik valóság az, hogy a kis- és nagybetűk funkciót töltenek be.

A tőlük származó információk szerint. A Spanyol Királyi Akadémiának van egy szabálya, és ez az, hogy minden tulajdonnevet, egymást követő szót, időszakot és ünnepséget mindig nagybetűvel kell írni.

A Társadalom- és Bölcsészettudományi Osztály megemlíti, hogy e betűk (nagybetűk) használata << a szavak megkülönböztetését és fontossági sorrendbe állítását szolgálja, egyúttal pontosítják és megkönnyítik az olvasottak megértését >>.

<ábra. id="attachment_147181" aria-describedby="caption-attachment-147181" class="wp-caption aligncenter">Arra van írva, hogy „Három Királyok Napja”, „Három Királyok Napja” vagy „Három Királyok Napja”? A RAE felfedi a helyes választ
Kép jóváírása: Alto Nivel

Ezért a Három bölcs kifejezést úgy kell írni, ahogy most mondjuk, így, nagy betűkkel, de! A „nap” szót mindig kisbetűvel kell írni, mert nem része egy ilyen ünnep nevének.

Így a következőképpen kívánhat boldog január 6-i ünnepet:

«Boldog Háromkirályok Napját!»

Ne feledjük, hogy a kis- és nagybetűk talán változtatnak, valószínűleg nem mindig változtat a jelentésen, de szükséges hogy kiemelt figyelmet fordítunk a tulajdonnevekre és az ünnepekre.

Végül, de nem utolsósorban ne feledjük, hogy a helyesírás és a nyelvtan fontos része mindennapi életünknek, hiszen ezen keresztül kommunikálunk azokkal, akikkel Körülöttünk vannak, és ha helyesen fejezzük ki magunkat, akkor helyesen adjuk át az üzenetet, amelyet el akarunk küldeni, anélkül, hogy az félreértésekhez vezetne az üzenet címzettjében.

nyelvi (szóbeli) és írásbeli) lehetővé teszi, hogy komolyabb, felelősségteljesebb és szervezettebb képet alkossunk magunkról, ami mind a munka, mind az oktatás, mind pedig a személyes téren egyaránt hasznunkra válik.


5 / 5 ( 1 Szavazatok )