Alkalmazza ezeket a trükköket az amoéna növényén, és tegye bokrosabbá, mint valaha.

Alkalmazza ezeket a trükköket az amőnnövényén, és tegye levelesebbé, mint valaha
A kép forrása: Hari Sucahyo a Getty Images-től.

Az amoéna növény, amelynek tudományos neve Diefembaquia amoena, nagy díszítő értékű növény, amelyet általában bel- és kültéren is elhelyeznek. Ennek a példánynak a legnagyobb tulajdonsága a széles, fényes zöld levelei különböző fehér vagy halványsárga mintákkal, amelyek a levelek közepéből látszanak kiemelkedni, így tökéletes növény a végtelen helyek díszítésére.

Hasonlóan , erre az is jellemző, hogy nagyon könnyen ápolható, így amellett, hogy pompás és lombos levelei miatt ideális természetes díszítéshez, nem igényel túlzottan igényes gondozást, amelyre tapasztalatlanoknak is tökéletes. a kertészkedés ezen világát, valamint azokat, akik már rendelkeznek némi tapasztalattal, de a könnyen karbantartható példányokat részesítik előnyben.

E nagy praktikum ellenére azt tapasztalhatjuk, hogy bizonyos esetekben a levelek Az amőnák színe megváltozik, élénkzöld színüket halványsárgára váltják, elsorvadnak vagy barna foltokkal telnek, ami a minta nyilvánvaló károsodásának jelei. Általában ez általában azért történik, mert nincsenek meg a megfelelő fejlődéséhez szükséges optimális feltételek.

< p>Ilyen módon, hogy segítsünk az ilyen típusú növények gondozásában, ma ebben a cikkben megosztunk néhány trükköt, amelyeket bevethetsz, hogy amőnéd ragyogóbb és dúsabb maradjon, mint valaha. Általánosságban elmondható, hogy ezek bizonyos részletek, amelyekre ügyelnie kell a karbantartás során, ezért ha tudni szeretné, hogy mit kell tennie, kérjük, olvassa tovább ezt a cikket, mivel az alábbiakban minden részletet elmondunk Önnek.
Alkalmazza ezeket a trükköket az amoéna növényén és hagyd, hogy lombosabb maradjon, mint valaha
A kép jóváírása: Poetra RH a Getty Images-től.
Alkalmazza ezeket a trükköket amőénnövényén, és hagyja, hogy minden eddiginél bokrosabb legyen

Napfény

Valami nagyon fontos dolog, amit figyelembe kell vennünk az amőna növény gondozása során, hogy teljes árnyékot igényel, hogy a legjobb körülmények között maradhasson.

p>

Ily módon, ha bármilyen károsodást észlel a növényén, ennek az lehet az oka, hogy a benne kapott napfény károsítja azt, ezért a legjobb trükk, amit alkalmazhat, az, ha olyan helyre helyezi, ahol tárolható. árnyékban, akár beltéren, akár kint.

Öntözés

Az öntözéssel kapcsolatban fontos megérteni, hogy ez a növény nem tűri a szárazságot, ezért állandó páratartalmat kell fenntartanunk, a túlzott öntözés azonban károsíthatja a gyökereit, és levelei sárgulhatnak.

Ily módon a legjobb trükk, amit a megfelelő ápolás érdekében alkalmazhat, az az, hogy minden alkalommal megöntözi, amikor észreveszi, hogy az aljzat kezd kiszáradni, és ha így tesz, bőséges vizet kell hozzáadni, de ellenőrizni kell. hogy tökéletesen lefolyik, nehogy a gyökereknél stagnáljon.

Permetezés

Másrészt, hogy megfelelő páratartalom biztosítása a növény számára, bizonyos gyakorisággal permetezheti a környezetét. Hasonlóképpen javasoljuk, hogy leveleit nedves ruhával tisztítsa meg, hogy ragyogóak és a legjobb állapotban legyenek.


4.5 / 5 ( 6 Szavazatok )