A WHO „globális közegészségügyi problémának” nyilvánítja ezt a sok férfit érintő helyzetet.

A WHO „globális népegészségügyi problémának” nyilvánítja ezt a sok férfival előforduló helyzetetFORRÁS: Getty Images

A magány, az az univerzális érzés, amelyet életünk egy szakaszában mindannyian megtapasztaltunk, világszerte aggasztó közegészségügyi problémává vált. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra figyelmeztet, hogy a magányosság érzése egyre erősödik a modern társadalomban, és ennek hatásait olyan súlyos kockázati tényezőkkel azonosítja, mint a dohányzás. , elhízás vagy szennyezés . Ez a helyzet egy speciális orvosi vezetőkből álló bizottság létrehozásához vezetett, köztük az Egyesült Államok sebésze, Vivek Murthy is, hogy sürgősen foglalkozzanak ezzel a kihívással.

A A >magányMurthy szerint nem egyszerűen múló érzelem; Alapvető emberi szükségletről van szó, amely, ha nem elégítik ki, pusztító következményekkel járhat a mentális és fizikai egészségre nézve. Murthy a magány halálozásra gyakorolt ​​hatását napi 15 cigaretta elszívásához hasonlítja, kiemelve a probléma súlyosságát. Christina Ballinoti klinikai pszichológiai szakértő támogatja ezt az állítást, rámutatva, hogy a magány lelki és fizikai problémákhoz is vezethet, amelyeket gyakran figyelmen kívül hagynak.

< p>A magány hatása a COVID-19 világjárvány idején felerősödött. A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) jelentése szerint jelentősen megnőtt azon amerikai felnőttek száma, akik mentális egészségügyi kezelésben részesülnek a világjárvány idején. A hosszan tartó elszigeteltség kétségtelenül hozzájárult a depressziós esetek növekedéséhez. ADr. Gustavo Alva, az Amerikai Pszichiátriai és Neurológiai Tanács tagja kiemeli, hogy a COVID-19 által érintett emberek nemcsak fizikai, hanem lelki tüneteket is tapasztaltak, súlyosbítja a depressziós problémák valószínűségét.

Magányosság Ez különösen aggasztó volt a a fiatalok körében, a 15 és 24 év közöttiek körében 70%-kal csökkent a barátokkal töltött idő. Az otthonon kívüli csoporthoz való tartozás hiánya, ami döntő fontosságú a serdülőkorban, a depresszió és az öngyilkosság arányának növekedéséhez vezetett. és önkárosítás. Az Egyesült Államok Nemzeti Gyermekegészségügyi és Emberi Fejlesztési Intézete megerősítette az öngyilkosságok növekedését a 10 és 19 év közötti fiatalok körében, ami súlyosbodott a szomorúság vagy a reménytelenség tartós érzésére, ami a serdülők körülbelül 60%-át éri el.

A 68 éves

José Figueroa a magányosság valóságát képviseli idősebb felnőtteknél. Annak ellenére, hogy gyermeke van, bevallja, hogy magányosnak érzi magát, és rávilágít arra, hogy az érzelmi kapcsolat hiánya milyen hatással lehet bármely életkorra >. A magány a Figueroa szerint lassan aláássa az ember életét és sorsát, aláhúzva a probléma megoldásának kritikus szükségességét.

A WHO „globális közegészségügyi problémának” nyilvánítja ezt a sok férfival előforduló helyzetet title=
FORRÁS: Getty Images

Adott ez a növekvő „magányossági járvány”, a Harvard Egyetemközoktatási kampányokat javasol nemzeti, állami és helyi szinten, hogy felhívja a figyelmet erre a kihívásra. sürgeti a hatékonyabb terjesztési tervek végrehajtását az iskolákban, az egyetemekben és a munkahelyeken. A javaslatot támogatja az az elképzelés, hogy a kormánynak továbbra is el kell köteleznie magát a fiatalok nemzeti szolgálata mellett, és konkrét lépéseket kell tennie a helyzet kezelésére.

A magány közegészségügyi problémává vált, amely minden korosztályt érint, és az érzelmeken túlmutató következményekkel jár. A COVID-19 világjárvány súlyosbította ezt a kihívást, rávilágítva arra, hogy sürgősen kezelni kell a magányt, mint átfogó egészségügyi problémát. Az jólét szempontjából nélkülözhetetlen emberi kapcsolatnak prioritássá kell válnia az egészségügyi és az oktatási politikákban a növekvő növekedés elleni küzdelem érdekében. globális fenyegetés. A magány nemcsak érzés, hanem egészségügyi kockázat is, amellyel közösen kell foglalkoznunk.


4.2 / 5 ( 5 Szavazatok )