A tudósok most fedezték fel, hogy valóban van egy hatodik érzékünk, ez milyen csodálatos

Tudósok most fedezték fel, hogy valóban van egy hatodik érzékünk, ez csodálatos
Az állandó keresés során, hogy megértsük a az emberi test, a németországiRuhr Egyetem tudósaiból álló csoport forradalmi lépést tett azáltal, hogy megerősítette egy lehetségeshatodik érzék létezését. Bár hagyományosan elfogadott, hogy az emberi lényeknek öt érzékszerve van: látás, hallás, ízlelés, szaglás és erős>érintés, ez a szakértői csapat bevezette a „fantomérintés illúzió” fogalmát. ' (PTI), egy olyan jelenség, amely kizárólag virtuális környezetben nyilvánul meg.

A kutatás, amelyet a közelmúltban tettek közzé a A tekintélyes Nature Journal folyóirat a Tudományos Jelentések rovatában rávilágított erre a lenyűgöző felfedezésre. Magával ragadó virtuális valóság forgatókönyvek létrehozásával a tudósok megpróbálták megmagyarázni a PTI érzését, úgy írták le, mint a bizsergés vagy viszketés felvillanyozó élményét, vagy mintha a szél simogatná az alany kezét.

A kísérlet alapja. A tanulmány abban a felfogásban rejlik, hogy egyesek úgy érzik a kapcsolatot más egyénekkel anélkül, hogy valódi fizikai kontaktusra lenne szükségük. Ez az érdekes jelenség akkor nyilvánul meg, amikor a vizsgálat résztvevői megérintik saját testüket egy virtuális tárgy segítségével a virtuális valóság környezetében. A meglepő az, hogy a PTI akkor is megtapasztalható, amikor az alanyok olyan testrészeiket érintik meg, amelyek a virtuális valóságban nem láthatók, ami arra készteti a kutatókat hogy az emberi test ábrázolása túlmutat a rendelkezésre álló érzékszervi információkon.

A vizsgálat vezetője, Marita Metzler kiemeli, hogy ez a megállapítás azt sugallja, hogy az emberi észlelés és a testérzékelés nem kizárólag a látáson alapul, hanem a különféle tényezők összetett kombinációján. érzékszervi észlelések és a test belső reprezentációja. A fantomérintés érzetének jelensége a virtuális környezetben, az úgynevezett „fantomérintés” által ihletett tudósok> a Ruhr-vidékről Az Egyetem kísérletet végzett 36 21 és 42 év közötti résztvevővel, akiknek nem volt korábbi tapasztalatuk a virtuális valóság terén.

A kísérlet végrehajtásához a résztvevők magával ragadó valóság szemüveget viseltek, amely lehetővé tette számukra, hogy tisztán lássák a jelenetet és virtuális kezüket. Egy virtuális objektumot szabadon mozgatva egy virtuális asztalon a résztvevők megtapasztalták a PTI-t úgy, hogy saját testüket megérintették a virtuális tárggyal. Ez a jelenség akkor is megismétlődött, amikor az alanyok olyan testrészeiket érintették meg, amelyek a virtuális környezetben nem voltak láthatók, ami megerősíti azt az elképzelést, hogy az emberi test reprezentációja túlmutat a vizuális információkon. /p>

Az utolsó fázisban kísérletben összehasonlították a PTIt a virtuális környezetben és a valóságtal. A résztvevők bal kezén lévő lézermutató segítségével a tudósok megfigyelték, hogy a fantomérintés érzése nem fordult elő a kéz valóságban, ami megerősítette, hogy ez a jelenség kizárólagos virtuális környezetek.

A tudósok most fedezték fel, hogy valóban van egy hatodik érzékünk, ez milyen csodálatos
FORRÁS: Maridav-Canva

Ennek a felfedezésnek az orvostudományra gyakorolt ​​lehetséges hatása jelentős. Az ITP hátterében álló idegi folyamatok jobb megértésével a tudósok új ajtókat nyithatnak meg a neurológiai betegségek és rendellenességek kutatása előtt. Az egyesült királyságbeli Sussexi Egyetem kutatóival együttműködve a Ruhr Egyetem csapata arra törekszik, hogy mélyebbre ássa ezt a jelenséget. és tárja fel alkalmazását az orvostudomány területén.

Összefoglalva, a lehetséges hatodik érzék lenyűgöző felfedezése virtuális környezetben nemcsak hagyományos elképzeléseinket kérdőjelezi meg azemberi érzékszervekről, hanem új lehetőségeket nyit meg az egészségügyi állapotok megértésében és kezelésében. A virtuális valóság és az emberi észlelés metszéspontja izgalmas előrelépést ígér amedicina területén, egyedülálló perspektívát adva a test és a test összetettségéről. emberi elme


5 / 5 ( 1 Szavazatok )