A tudósok felfedik, hogy az Alzheimer-kór oka a szájból származhat, ezért

A tudósok kimutatták, hogy az Alzheimer-kór oka a szádból származhat, ez az oka

< p>Az emlékezetkiesést okozó betegségek igen súlyos népegészségügyi problémát jelentenek, mivel az érintettek cselekvőképtelenek, különös gondosságot igényelnek ahhoz, hogy mindennapi tevékenységeiket méltó módon végezhessék. Az egészségügyi és kutatóintézetek sok erőforrást fordítottak arra, hogy megtalálják ezeknek a patológiáknak az okát, hogy megtalálják a kezelést vagy a gyógymódot, valamint ezek az eredmények alátámasztják a betegek helyes diagnózisát és prognózisát. < p>Ezek egyike. Az ezeknél a betegeknél széles körben előforduló betegség az Alzheimer-kór, amelynek okai változatosak. Egy nemrégiben készült tanulmányban azonban brit tudósok megállapították a kapcsolatot a szájfertőzés és a betegség megjelenése között, a következtetések aggasztóak.

Mi az Alzheimer-kór?

Az Elsevier tudományos folyóirat szerint az Alzheimer-kór visszafordíthatatlan és progresszív agyi rendellenesség, amely befolyásolja a memóriát és a gondolkodási készségeket. Ez a demencia leggyakoribb formája az időseknél. A memóriavesztés mellett az Alzheimer-kórban szenvedők álmatlanságot, depressziót, szorongást, izgatottságot és egyéb viselkedési és pszichológiai tüneteket tapasztalhatnak. A tudósok továbbra is vizsgálják ennek a betegségnek az okait és kezelését.

Az Alzheimer-kór jelentős következményekkel járhat mind a betegek, mind a gondozóik számára. A tünetek megnehezíthetik a napi tevékenységek végzését és befolyásolhatják az életminőséget. E tünetek kezelése segíthet az Alzheimer-kórban szenvedőknek kényelmesebben érezni magát, és gondozóik számára is előnyös lehet. Az olyan gyógyszerek, mint az antidepresszánsok, antipszichotikumok és szorongáscsökkentő gyógyszerek, használhatók bizonyos tünetek kezelésére, de csak azután ajánlott ezeket alkalmazni, hogy kipróbált más, a fizikai és érzelmi kényelem elősegítésére szolgáló stratégiákat, például elkerülte a stresszes helyzeteket.

A kutatók összefüggést találtak az Alzheimer-kór és a szájban lévő baktérium között

A tekintélyes, Science Advances folyóiratban megjelent tanulmány szerint a A fogínybetegséget okozó Porphyomonas gingivalis (P. gingivalis) baktériumról kimutatták, hogy jelen van az ínybetegségben (Alzheimer-kór) szenvedő emberek agyában. A kutatók azt is megállapították, hogy az aktív orális P. gingivalis fertőzésben szenvedő egerek kezelésével a baktériumok által kibocsátott mérgező anyagokat célzó gyógyszer alkalmazása megakadályozhatja az amiloid fehérje felhalmozódását, amely az Alzheimer-kór egyik jellemzője. /p>

A tudósok kimutatták, hogy az Alzheimer-kór oka a szájból származhat, ez az oka
Fogászati ​​röntgen, a Canva jóváírása

Ezek az eredmények arra utalnak, hogy P. gingivalis szerepet játszhat az Alzheimer-kór kialakulásában. Azonban további kutatásokra van szükség ennek az összefüggésnek a megerősítéséhez, és annak megállapításához, hogy a gyógyszerrel történő kezelés hatékony lehet-e az emberekben.

Dr. David Reynolds, az Alzheimer's Research UK tudományos igazgatójának elemzése

Dr. David Reynolds, az Alzheimer's Research UK tudományos igazgatója, kiadták néhány megjegyzés, amelyek érdekesek a tudományos közösség számára: „A tanulmány eredményei izgalmasak, mivel azt sugallják, hogy agyakori szájfertőzés összefüggésbe hozható az Alzheimer-kór kialakulásávalstrong>. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezt a vizsgálatot egereken végezték, és további kutatásra van szükség, hogy megerősítsük ezeket az eredményeket embereken.”

A tudósok kimutatták, hogy az Alzheimer-kór oka a szájából származhat, ez az oka
P. gingivalis baktérium, az Origennek köszönhető

A tudósok ehhez hasonlóan hozzátették Ha bebizonyosodik a P. gingivalis és az Alzheimer-kór közötti kapcsolat, új utat kínálhat a kezelések kifejlesztéséhez e pusztító, világszerte emberek millióit érintő betegség kezelésére.

Következtetések és ajánlások

A tanulmány eredményei ígéretesek, de még több kutatásra van szükség a P. gingivalis és az Alzheimer-kór közötti kapcsolat megerősítéséhez. Ha ez az összefüggés bebizonyosodik, az új utat jelenthet a betegség kezelésének kifejlesztéséhez.

A jövőben a kutatóknak embereken is tanulmányokat kell végezniük, hogy megerősítsék ezeket az eredményeket. Azt is meg kell vizsgálniuk, hogy a gyógyszerrel végzett kezelés hatékony lehet-e az emberekben. Eközbenfontos a fogak egészségének megőrzése. Ez segít megelőzni a P. gingivalis fertőzést, és potenciálisan csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát.

Reméljük, hogy ez az információ nagyon hasznos lesz az Ön számára.


5 / 5 ( 1 Szavazatok )