A szilikagél tasakok újrafelhasználása: 5 hihetetlen felhasználási lehetőség

A szilikagél tasakok újrafelhasználása: 5 hihetetlen felhasználási mód, amelyet megadhatsz nekik

Mindannyian tökéletesen tudjuk a kis fehér csomagokat angolul "SILICA GEL", "DO NOT EAT", "DESICCANT" felirattal, számtalanszor volt már a kezünkben, még az is lehet, hogy páran kinyitottuk a zacskókat és felfedeztük hogy ezek belsejében kis „kövek” vagy „gömbök” vannak, amelyek legtöbbször áttetszőek.

Az ok, amiért ilyen sokféle termék kapható (cipők, hátizsákok, játékok, elektronikai eszközök, tűzálló anyagok, gyógyszerek) , élelmiszer stb.) egyszerű, az áttetsző golyókat "szilikagélnek" vagy "szilikagélnek" nevezik, és konkrétan ez amorf állapotú és porózus szilícium-dioxid (SiO2), amely szintetikusan gyártják.

Kémiai összetételének és fizikai jellemzőinek köszönhetően a szilikagél megfelelő porozitású ahhoz, hogy kiváló adszorbens szer legyen , azaz képes adszorbeálni és kapillárisaiban tárolni a vízgőzt és általában a környező légkörben jelenlévő gázokat, úgy láthatjuk, mintha szerkezete makromolekuláris méretű "szivacs" lenne.

Ily módon ezeket a kis szilikagél-csomagolásokat az iparban kiváló szárítószerként használják, hogy csökkentsék a környezet relatív páratartalmát a termékek tárolása és szállítása során, és így megakadályozzák azok folyamatok, például oxidáció miatti károsodását. vagy penészképződés.

Bár legtöbbször kidobjuk ezt a terméket, valójában még néhányszor újra felhasználhatjuk ezeket a szárítószemcséket, akárcsak az iparban, hogy megakadályozzuk bizonyos páratartalom romlását. Termékek. Hasznosságukból adódóan még olyan is akad, aki sok gyakorlati célra beszerzi.

Az alábbiakban öt módszert írunk le a szilikagél tasakok előnyeinek kihasználására:

Védje meg elektronikáját

  • Ha mobiltelefonja vagy fejhallgatója már Ha vízbe ejtik, célszerű törölközővel megszárítani, és néhány zacskó szilikagéllel légmentesen záródó zacskóba tenni, így a lehető legjobban felszívja a nedvességet; Hatékonyabb lesz, mint a rizs.
  • A fényképezőgép és az objektívek néhány zacskó szilikagéllel történő tárolása nagyon hasznos lehet, hogy megakadályozza a páratartalom romlását.
  • A tartósítás érdekében Jobb tárolási mód. nyomtatott fotóit néhány ilyen csomaggal.

Védje meg a fémszerszámokat

  • Köztudott, hogy a fémanyagok oxidációnak és az ebből eredő károsodásnak vannak kitéve, ezért javasoljuk, hogy ezeket a szilikagél tasakot helyezze a szerszámos ládákba, vagy olyan helyre, ahol tárolásukra szolgálnak. Kiváló szárítószerként megakadályozhatja vagy lelassíthatja az oxidációs folyamatot.
  • Ugyanezt megteheti a borotvapengéknél is, hogy meghosszabbíthassa azok hasznos élettartamát.

A szilikagél tasakok újrafelhasználása: 5 hihetetlen felhasználási mód, amit adhatsz nekik

A dokumentumok, könyvek vagy papírok védelme

  • Különösen párás helyen helyenként a papír olyan anyag, amely a nedvesség hatására megromolhat és penészképződést serkenthet, különösen hosszú ideig védve, ennek elkerülése érdekében néhány csomag szilícium-dioxidot helyezhet el a tárolására szolgáló helyeken. tárgyakat.

Virágok szárítása

  • Vannak, akik szeretik a virágokat tartósítani. Ezzel a technikával a szilikagél gyöngyök nagy segítség.

Távolítsa el a rossz szagokat a táskákból vagy hátizsákokból

  • Különösen azokat a táskákat vagy hátizsákokat, amelyeket nedves tárgyak tárolására használnak hajlamosak „dohos szagot” fejleszteni, ennek elkerülésére használhat néhány szilikagél csomagolást.

Általában elmondható, hogy ezek a szilikagél gyöngyöket tartalmazó zacskók meglehetősen funkcionálisak a jobb tárolás és tárolás érdekében. konzerváljon minden olyan anyagot, amely a nedvesség miatti károsodásnak van kitéve, ezért talán van még ötlete a felhasználásukra, ezek valóban megszámlálhatatlanok.

Végezetül fontos észben tartani, hogy a szilikagél csomagok telítődnek, és elveszítik nedvességmegkötő képességüket, ezért ezeket a csomagokat időnként cserélni kell.


5 / 5 ( 6 Szavazatok )