A szakértő elárulja, hogyan lehet fehéríteni a ruhákat klór használata nélkül

A szakértő bemutatja, hogyan lehet fehéríteni a ruhákat klór használata nélkül

Felelősségteljes és független felnőttnek lenni nem mindig könnyű munka, ha mosott már fehér ruhát meg fogja érteni ezt a kifejezést. A fehér ruhák az egyik legnehezebben tisztíthatóak, de ezúttal elárulunk egy titkot, hogy tökéletes fehéret érj el.

Iskolába, munkába, kiránduláshoz mindig találkozni fogunk szükség van valami fehér ruhadarabra, amelynek színe olyan tiszta és fényes, hogy egyetlen folt után annyi fehérség árnyékolja be, ezek a ruhák rendkívül könnyen piszkosodnak, még akkor is, ha közvetlenül nem szennyezték be valamilyen étellel vagy folyadékkal. áthatoló színt, az elemekből származó por és szennyeződés átlátszatlanabbá vagy szürkésebbé teszi a fehéret.

Az igazi probléma itt kezdődik a ruhamosás pillanata, ennek az az oka, hogy nem mindig találjuk meg a megfelelő formulát a tökéletes fehérséghez, ami még a ruhák fokozottabb foltosodásához is vezethet.

A fehér ruhák mosásához sokan általában olyan elemhez folyamodnak, amely néha helytelen használat esetén több problémát okozhat, mint amennyit megold, a klórt.

A tisztítóplatform szavaival élve Dr. Beckmann , a klór használata a ruhamosáshoz sokak által elkövetett hiba, bár egyes klórtartalmú termékek extrém fehérséget ígérnek a ruháknak, itt tudatják velünk, hogy a klóros vegyszer rendkívül oxidáló hatású, vagyis mindent károsít, amibe kerül. A vele érintkezve olyan kényes anyagokban, mint a szövet, megkeményedheti és elveszíti rugalmasságukat, színes ruhadarabokban a mosás során elszínezi, akár el is törheti, a fehér anyagokban pedig általában elfordítja. sárgás árnyalatúvá.

A szakértő bemutatja, hogyan fehéríthetsz ruhákat klór használata nélkül
Kép jóváírása: Dr. Beckmann LATAM

Azonban manapság internet-hozzáféréssel és összekapcsolással amit ez ad nekünk, sokan tettek közzé új lehetőségeket a ruhák tökéletes fehérjének eléréséhez, olyan lehetőségeket, amelyek jobban kímélik a környezetet és a ruhák anyagát.

Például ez a a TikTok felhasználó, La Dquimica (@brexxing_) esete, aki vegyészmérnöki diplomával rendelkezik, és ennek a bravúrnak köszönhetően felismeri, hogy a fehér ruhák klóros mosása nem a legjobb megoldás, és nem is kínál olcsóbb hatékonyabb alternatíva. Az ehhez a trükkhöz szükséges termékeket könnyű megtalálni, szupermarketekben és gyógyszertárakban ezek lennének a legéletképesebb választási lehetőségek, és csak a következőkre lesz szüksége:

  • Borax
  • Szódabikarbóna
  • li> < li>Nátrium-karbonát
  • Folyékony mosószer

Ezzel a négy elemmel a legpiszkosabb fehér ruhánkat is ilyen keverékhez tesszük.

Az elkészítéséhez csak egyenlő részeket kell összekevernie, amíg sűrű, pasztaszerű állagú keveréket nem kap. A mennyiség attól függ, hogy hány ruhát szeretne eltávolítani a foltoktól.

Továbbá használja ezt a pasztát fehér ruhákhoz, csak az eltávolítandó foltok tetejére kell kennie a keveréket, és erősen dörzsölnie kell, ez lehet, hogy kissé fárasztó, de az eredmény több mint boldoggá tesz.

Hasonlóan felkérjük mindazokat, akik szeretnék megismételni ezt az otthoni tanácsot, hogy használjanak biztonsági intézkedéseket, például latex kesztyűt és hosszú kefét.


4.7 / 5 ( 7 Szavazatok )