A Pennsylvaniai Egyetem elindítja az „Az emberi test életjelei” kurzust, amely INGYENES

A University of Pennsylvania elindítja az „Az emberi test életjelei” tanfolyamot, ez INGYENES

< p>Elképzelhető, hogy többször találta magát olyan helyzettel, amikor egy családtag megbetegszik, és nem tudja, mi történik, és nem tudja, hogyan kell segíteni neki. A legfontosabb javaslat az, hogy azonnal menjünk orvoshoz egy sürgősségi klinikán, hogy az egészségügyi szakemberek diagnosztizálhassák és kezelhessék.

Egyébként fontos, hogy ismereteink legyenek életfunkcióinkról. Így képesek leszünk felismerni, ha valami nem stimmel, és azonnal cselekedni, ami nagyon kedvező lehet az egészségünkre és a körülöttünk lévő emberekre nézve.

Ha érdekelnek ezek a témák, ma megosztunk veled egy fontos életjelekről szóló tanfolyamot, amelyet a tekintélyes Pennsylvaniai Egyetem tart.

Mik azok az életjelek?

Az életjelek objektív, számszerűsíthető mérések, amelyek döntő információkkal szolgálnak az emberi test alapvető élettani funkcióiról. A fő életjelek a következők:

-Szívritmus: A szívverések száma percenként.

-Légzésfrekvencia: Légzések száma percenként.

-Testhőmérséklet: A testben lévő hőmennyiség mérése test.

-Vérnyomás: A vér által az artériák falára gyakorolt ​​nyomás.

Ezek a jelek elengedhetetlenek, mert a szervezet egészségére és működésére utalnak. Az életjelek változásai egészségügyi problémák vagy kritikus állapotok jelei lehetnek, lehetővé téve az egészségügyi szakemberek számára, hogy felmérjék a beteg állapotát, és megalapozott döntéseket hozzanak a kezeléssel kapcsolatban. A létfontosságú jelek rendszeres monitorozása elengedhetetlen a klinikai körülmények között, az orvosi vészhelyzetekben és a betegellátásban.

Az életjelek tanfolyamról

A Coursera oktatási platformon található , ennek a kurzusnak a neve„Vital Signs: Understanding what the body tell us”, a tekintélyes amerikai Pennsylvania Egyetem oktatja. A mai napig 355 588 diák jelentkezett be és fejezte be sikeresen a tantervet, és az 5-ből 4,8 csillagot kapott, így a Coursera egyik legjobb kurzusa.

The University of Pennsylvania elindítja az „Az emberi test életjelei” tanfolyamot, ez INGYENESA kurzus felülete, a Coursera kreditjei

Ezt a képzést az jellemzi, hogy 19 nyelven érhető el (beleértve a spanyolt is) , ingyenes, 100%-ban online, összesen 13 óra befektetést igényel (ajánlott heti 3-4 óra), és rugalmas időbeosztással rendelkezik, amelyet az időbeosztásához igazíthat.

A kurzus tananyaga

A leckék 6 hétre oszlanak el, amelyek során az életjelekkel kapcsolatos alapvető témákat tárgyaljuk. Röviden leírjuk, hogy mindegyik mit tartalmaz:

1. hét „Pulzus/szív”: Ezen a héten az életjelek felfedezését kezdjük azzal, hogy megnézzük a szívet. Tanulmányozzuk a szív alapvető szerkezetét, átgondoljuk, hogyan pumpálja a szív a vért a testen keresztül, és megtanuljuk, hogyan értékelik és gondolják az orvosok a pulzusszámot és a pulzust.

2. hét „Vérnyomás” : A 2. héten megismerkedünk az erek anatómiájával és működésükkel. Jobban meg fogja érteni a szisztolés és diasztolés vérnyomást, az átlagos artériás nyomást és a vérnyomás pontos meghatározását.

3. hét „Metabolizmus”: Ezen a héten az anyagcserét fogjuk felfedezni. Beszélni fogunk az anabolizmusról és a katabolizmusról, az alap anyagcsere sebességéről és arról, hogy a test hogyan termel hőt. Azt is jobban megérti, hogyan értékelik az egészségügyi szakemberek az anyagcsere sebességét.

4. hét „Hőmérséklet”: A 4. héten megtanulja az átlagos testhőmérséklet meghatározását és azt, hogy a test hogyan szabályozza a hőmérsékletet. . Beszélni fogunk a hipotermiáról, valamint a hipertermia és a láz közötti különbségről. Végül megtanulod, hogyan értékeld a testhőmérsékletet.

5. hét „Légzésfrekvencia”: Ezen a héten a tüdő anatómiájáról, a kapilláris gázcseréről és a légzés szabályozásáról tanulunk . Jobban meg fogja érteni, hogyan értékelik az egészségügyi szakemberek a légzésszámot és a tüdőhangok minőségét.

6. hét „Fájdalom”: Ezen a héten feltárjuk a fájdalommal kapcsolatos neurológiai utakat és a különbség a fájdalomtűrés és a fájdalomküszöb között. Meg fogjuk érteni, mit mond nekünk a fájdalom, és miért fontos pontosan értékelni és hatékonyan kezelni. Ezen kívül áttekintjük, hogyan értékelik az egészségügyi szakemberek a fájdalmat.

Ily módon a teljes kurzus tananyag elkészül, és Ön megszerezheti az emberi test létfontosságú jeleinek megértéséhez szükséges ismereteket.

< p>Regisztráció a tanfolyamra: a képzés eléréséhez kattintson a közvetlen LINKre, töltse ki az űrlapot a regisztrációs adatokkal, és kezdje el a tanulást.

5 / 5 ( 6 Szavazatok )