A negyedik téli vihar megszűnik Mexikóban, de az ország ezen részein -15°C-os hőmérséklet uralkodik

A negyedik téli vihar nem érinti Mexikót, de az ország ezen részein -15°C-os hőmérséklet uralkodik
Képek forrása: Különleges fotó

Amint azt az Országos Meteorológiai Szolgálat (SMN), a mexikói kormány hivatalos forrása jelentette, a 25-ös számú hidegfront kölcsönhatásba lép a sarki sugársugárral, és Chihuahua és Tamaulipas területén időnként záporokat, valamint elszigetelt esőket fog generálni. Baja California Sur, Sonora, Sinaloa, Durango, Coahuila és Nuevo León, emellett erős vagy intenzív széllökések porördögökkel a terület északnyugati, északi és északkeleti részén, Chihuahua területein 100 km/órát meghaladó sebességgel . az ország északi részén, valamint az északi esemény 80-100 km/órás széllel és 2-3 méteres hullámokkal Tamaulipas partjainál.

A szubtrópusi sugárfolyam nedvesség bejutását okozza a Csendes-óceán és a Karib-tenger felől, nagyon erős szelet okozva porördögökkel az ország nyugati részén és a Közép-tábla felett, beleértve a Mexikó-völgyet is, záporokat okozva Nayaritban, Jaliscóban, Colimában, Michoacánban és Quintana Rooban, elszigetelt esőzések Guanajuato, Mexikó állam, Puebla, Veracruz, Oaxaca, Chiapas, Campeche és Yucatán. A maga részéről a negyedik téli vihar az Egyesült Államok középső része fölé húzódik, és már nem érinti az országot.

Holnap A 25-ös számú hidegfront gyorsan halad át az ország keleti és délkeleti részein a Yucatán-félsziget felé, ami heves vagy nagyon heves esőzéseket okoz ezeken a régiókban, valamint záporokat a Yucatán-félszigeten. Poláris légtömege hőmérséklet-csökkenést okoz Mexikó északkeleti és keleti részén, a hidegtől jeges reggeli és éjszakai környezet uralkodik majd a kora reggeli órákban fagyokkal a terület északnyugati és északi részén, az előrejelzések szerint a hőmérséklet tartományba esik. -15 és -10°C között Sonora, Chihuahua és Durango hegyvidéki területein.

A negyedik téli vihar nem érinti Mexikót, de az ország ezen részein -15°C-os hőmérséklet uralkodik
Képek forrása: CONAGUA

Holnap, január 9-i esők:

Helyes esőzések nagyon heves, alkalmankénti esőkkel (50-75 mm) : Chiapas.
A záporok időközei időnként heves esőkkel (25-50 mm): Oaxaca, Veracruz és Tabasco.
Zaporok időközei (5-25 mm) strong>: Puebla, Campeche, Yucatán és Quintana Roo.
Elszigetelt esők (0,1–5 mm): Guerrero.

Maximális és legalacsonyabb hőmérséklet:

35-40 °C maximum hőmérséklet: Colima, Michoacán, Guerrero, Oaxaca, Chiapas, Campeche, Yucatán és Quintana Roo.
Maximális hőmérséklet 30 és 35 °C között: Jalisco (tengerpart) és Tabasco.
Minimális hőmérséklet -15 és -10 °C között: Sonora, Chihuahua és Durango Sierras.
Minimális hőmérséklet -10 és -5 °C között: Sierras of Baja California, Zacatecas és Coahuila.
Minimális hőmérséklet -5 és 0 °C között: Baja California Sur-hegység, Sinaloa, Nuevo León, San Luis Potosí, Aguascalientes, Jalisco, Mexikó állam, Hidalgo, Tlaxcala, Puebla és Veracruz.
Minimális hőmérséklet 0 és 5 °C közöttin: Tamaulipas, Michoacán, Guanajuato, Querétaro, Mexikóváros, Morelos, Oaxaca és Chiapas hegyláncai.

>Szél és hullámok:

„Északi” esemény 90–110 km/h széllökésekkel: Tehuantepec földszoros, és 2–4 méter magas hullámokkal: Öböl Tehuantepectől és Tamaulipas és Veracruz partjai; 60-80 km/h széllökésekkel és 1-3 méter magas hullámokkal: Tabasco, Campeche, Yucatán és Quintana Roo partjai.
60-80 km-es széllökések /h és porördögök: Coahuila, Nuevo León és Tamaulipas.
40 és 60 km/h közötti széllökések: Kaliforniai-öböl, porördögök előfordulásával : Baja California, Baja California Sur, Sonora (tengerpart), Sinaloa (tengerpart), Durango, Zacatecas és San Luis Potosí.

A lakosságnak ajánlott figyelni a fellépő magas hullámokra. nagy számban.az ország egy része, valamint erős szél és alacsony hőmérséklet. Legyen tájékozott és olvassa el az Országos Meteorológiai Szolgálat ajánlásait.


4.4 / 5 ( 5 Szavazatok )