A NASA tudósai 5 meglepő módszert mutattak be az álmatlanság legyőzésére

A NASA tudósai 5 meglepő módszert mutattak be az álmatlanság leküzdésére
Képek: iStock

Az alvászavarok a világ népességének egyik leggyakrabban előforduló állapota, és az egyik legaggasztóbb állapot, mivel az alvászavarokhoz hasonlóan befolyásolják a tőlük szenvedők egészségét, életminőségét és biztonságát. az alvás más típusú egészségügyi problémákhoz vezet. Több tünet is van, ami alvászavarnak tekinthető, de kiemelkedik a rendszertelen légzés, az alvás közbeni fokozott mozgás vagy az álmosság. De van egy másik is, amely kiemelkedik, amelyből a számítások szerint (a WHO szerint) a világ népességének körülbelül 40%-a és a mexikói lakosság körülbelül 17%-a szenved, ez azálmatlanság, amelyre az elalvási nehézségek vagy az elalvatlanság jellemző.

A stressz, a napi problémák vagy akár bizonyos típusú tevékenységek (rossz szokások) álmatlanságot okozhatnak. Emiatt a NASA nagyon komolyan veszi az űrhajósait, hiszen ők azok a szakmák, amelyeknél leginkább megfelelő alvási periódusok megállapítására van szükség, amikor az űrben tartózkodnak, mivel különböző időzónák között kell dolgozniuk. Így a NASA egy sor módszert hozott létre, amelyek segítenek a lehető legjobb alvásban.A legjobb az egészben az, hogy ezek közül a módszerek közül több mindenki másra is alkalmazható, aki nem űrhajós, így nagyon hasznosak az elalváshoz. . Vegye figyelembe az alábbi módszereket, amelyeket a NASA javasol az alvás legyőzésére.

5 módszer az álmatlanság legyőzésére a NASA szerint

1.- Alvási ütemtervek: olyannal kezdjük, amely jelentősen segít leküzdeni az alvást, mivel a rögzített alvási ütemtervek kialakítása és állandóan tartva a test hozzászokik a saját időpontjában történő pihenéshez, és fokozatosan egyre nehezebb lesz felébredni különböző időpontokban.

2.- Alvás oktatás és tréning: az előző ponttal együtt jár, a NASA szerint bizonyos szempontok megfigyeléséről szól, mint például az edzésterv, valamint az olyan eszközök fényének minimalizálása, amelyek Éjszaka használva, és mindenekelőtt tartsa be a megfelelő étrendet.

3.- A környezet, ahol alszik, megfelelő: a NASA tudósai egy másik kiváló gondolat, mivel a Az űrhajósok környezete nem a legalkalmasabb az alváshoz, de igyekeznek az alváshoz igazítani. Ennek érdekében az olyan kérdéseket, mint a hőmérséklet, a világítás, a légáramlás és még a zaj is figyelembe vehetjük a Földön élők számára, és alvási környezetünket a legjobb körülmények között alakíthatjuk ki.

A NASA tudósai 5 meglepő módszert mutattak be az álmatlanság leküzdésére
A kép forrásai: golubovy | Getty Images

Képek:

4. – Kognitív-viselkedési alvásterápia: ez egy nagyon hasznos technika az ilyen gondolatok elleni küzdelemben amelyek elalvás előtt jönnek hozzánk, és emiatt tovább tart az elalvás, mert nem tudunk koncentrálni és más dolgokra gondolni. Ehhez egy mentálhigiénés tanácsadóval kell együttműködnie, aki segít jobban kontrollálni azokat a stresszes helyzeteket, amelyeken keresztül megy.

5.- A fény: amikor az űrhajósok térben akár napi 16 napkeltét is megélhetnek, ebből a szempontból a NASA tudósai szilárdtest világítási modulokat (SSLA) adaptáltak, ami kiválóan alkalmas a színspektrum és a fényintenzitás beállítására, egyértelmű, hogy nem mindenki vagy szinte senkinek nem lesz ilyen az otthonában, de ugyanezek a tudósok szerint azt lehet tenni, hogy a lehető legkevesebbet vagy egyáltalán nem alszunk fény nélkül, jobban segíti az alvásunkat.


5 / 5 ( 7 Szavazatok )