A helyes módja annak, hogy a banánt hosszabb ideig tartósítsuk anélkül, hogy oxidálódna

A takarékosság helyes módja banán hosszabb ideig oxidáció nélkül

Az egyik legkedveltebb gyümölcs a banán, és nem, ha olyan különleges íze van és az állaga mindannyiunknak jó. Ezeknek a gyümölcsöknek az egyik legnehezebb része az, amikor megpróbáljuk megakadályozni, hogy elsötétüljön, ne aggódj! Itt úgy oldjuk meg a problémáját, hogy elmondjuk, hogyan tudja majd jó állapotban tartani.

A Spanish Nutrition Foundation szerint a banán fogyasztás után vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, például:

< div id= "taboola-mid-article-thumbnails">
 • Kalcium
 • Magnézium
 • Foszfor
 • C-vitamin
 • A-vitamin
 • Rost

Amely sokféleképpen előnyös lehet szervezetünknek, nyilván, amennyiben mértékkel fogyasztjuk. Ellenkezőleg, ha visszaél ezzel a gyümölccsel, vagy nem teljesen érett állapotban fogyasztja, puffadást okozhat, mert keményítőt tartalmaz.

Ugyanez a Spanyol Táplálkozási Alapítvány kiemeli ennek az ízletes gyümölcsnek az egyik nagy előnyét. << A banán inulint és más fruktooligoszacharidokat tartalmaz, amelyek nem emészthetők a bélenzimek által, amelyek elérik a bél végső szakaszát, és jótékony hatással vannak a bélrendszerre. tranzit >>

Bár ezt a gyümölcsöt nagyon könnyű megtalálni a vásárláskor, otthon tartása igen nagy kihívást jelent. Ma éppen ezért vagyunk itt, hogy elmondhassuk, hogyan tarthatod meg ültetvényeidet hosszabb napig és gyönyörű árnyalattal.

Az Educar portál szerint a gyümölcs elkezdi felvenni azt a sötét tónust, mert a gyümölcs levágása után beindul az oxidációs folyamat <<, ha hagynak egy ideig eltelni, barnás tónus kezd megjelenni. Ez azt jelzi, hogy a gyümölcs oxidálódik, mert érintkezik a levegővel >>

< img src ="https://i0.wp.com/ensedeciencia.com/wp-content/uploads/2023/10/Coosur.jpg" alt="A banán hosszabb ideig tartó tartósításának helyes módja oxidáció nélkül" title="A helyes a banán oxidáció nélküli tartósításának módja">
A kép jóváírása: Coosur

Hogyan őrizhetem meg hosszabb ideig a banánomat?

Nyilvánvalóan ezek a tippek arra vonatkoznak, hogy még körülbelül két napig tartósítsák, mivel a banán az egyik leggyorsabban érő gyümölcs, és meg is vásárolták mert nemsokára elfogyasztják, hogy ne hagyja egy hétig a konyhában.

Azonban a következő trükköt adjuk a banánok élettartamának meghosszabbításához.

 • Ne egyenként válassza szét a banánokat, ne feledje, hogy a darabolás csak felgyorsítja az oxidációs folyamatot, mivel Levegővel érintkezik, sokat vagy keveset, de igen.
 • A hőmérséklet nagyon fontos szerepet játszik, hiszen ha hideg helyen vannak, az érési folyamatuk lelassulhat. Ez gyakorlatilag felgyorsul, és gyorsabban sötétednek. Próbáld 14°C-on tartani a hőmérsékletet.
 • A banán mindkét szélét, vagyis ahol össze vannak kötve és az alját is tökéletesen fedd le papírral, alumíniummal vagy fóliával, így megelőzheted ne érintkezzenek a levegővel, amennyire csak lehetséges.
 • Ha nincs meg a korábbi papírok egyike sem, dönthet úgy, hogy vesz egy kis újságot, és teljesen becsomagolja a banánt.
 • < li>Vagy ha a fentiek közül egyikkel sem rendelkezik, akkor válasszon egy légmentesen záródó zacskót, helyezze a banánokat (héj nélkül) és adjon hozzá néhány kis csepp citromlevet, így még ha héj nélküli is, akkor sem fordul el. hamarosan fekete.

4.8 / 5 ( 5 Szavazatok )