A Harvard Egyetem biztosítja, hogy ez a 4 könyv megváltoztatja az életszemléletét

A Harvard Egyetem biztosítja, hogy ez a 4 könyv megváltoztatja az életszemléletét
FORRÁS: MENEDZSMENT

Most 2024 van, és minden új évben sokan kihívás elé állítjuk magunkat, hogy még tovább kutassunk, hogy a könyvek lapjain keresztül tágítsuk szellemi látókörünket. A Harvard Egyetem, egy tisztelt oktatási intézmény, megosztotta négy olyan mű listáját, amelyeket átalakítónak ítél, amelyek képesek megváltoztatni az életszemléletünket, és gazdagítani a minket körülvevő világról alkotott képünket.

Iván halála. Iljics, Lev Tolsztoj

Lev Tolsztoj „Iván Iljics halála” című remekművével egy mélybetekintésre hív minket az olyan fogalmakról, mint a gazdagság, az ellenőrzés és győzelmi ambíció. Ivan Iljics, a halálos betegséggel küzdő prominens bíró történetén keresztül Tolsztoj arra késztet bennünket, hogy megkérdőjelezzük beszerzéseink és sikereink valódi természetét. Ez a világirodalom pilléreként számon tartott mű gyökeres változási folyamatot indít el az olvasóban azáltal, hogy szembesül a végességgel, és megnyitja az ajtót az életről és halálról szóló fontos elmélkedések előtt.

< p>A Harvard Egyetem biztosítja, hogy ez a 4 könyv megváltoztatja az életszemléletedet
Zen az íjászat művészetében, Eugen Herrigel

Eugen Herrigel a „Zen az íjászat művészetében” című filmben bensőséges élménybe visz minket Japánban töltött ideje alatt , a zen és a kyudo, a hagyományos japán íjászat kapcsolatának feltárása. Herrigel felfedezi, hogy a zen túlmutat az elméleten, és a mindennapi életben alkalmazható eszközzé válik. Ez az 1948-ban megjelent szöveg egyedülálló perspektívát kínál arra vonatkozóan, hogy a Zen miként lehet útmutató az élet által elénk táruló különféle helyzetekkel való szembenézéshez.

A A Harvard Egyetem azt állítja, hogy ez a 4 könyv megváltoztatja az életszemléletét

Middlemarch, George Eliot >

George Eliot „Middlemarch” című regénye a viktoriánus korszak emblematikus regénye, amely részletesen elemzi az akkori társadalmat. A darab Dorothea Brooke és Tertius Lydgate karakterein keresztül olyan témákat érint, mint a házassági egyezmények, a politikai dinamika, a vallási meggyőződés és a nők szerepe a viktoriánus társadalomban, amelyek ma is aktuálisak. Ez a regény egy utazásra vezet bennünket az időben, miközben elgondolkodtat bizonyos erkölcsi és társadalmi dilemmák fennmaradásán.

A A Harvard Egyetem biztosítja, hogy ez a 4 könyv megváltoztatja az életszemléletét

A köztársaság, Platón >

A Harvard Egyetem felveszi Platón „The Republic” című művét a kiválasztott listájára, elismerve a filozófiai gondolkodás fejlődésének alapvető pillérét. Ez a Szókratész és más beszélgetőpartnerek főszereplésével készült párbeszédekből álló szöveg olyan transzcendentális témákba nyúl bele, mint az igazságosság, a politikaelmélet, a pedagógia és az emberi állapot lényege. A „Köztársaság” elengedhetetlen az emberi viselkedés megértéséhez, valamint ahhoz, hogy a társadalom bűnei és erényei hogyan alakulnak.

A Harvard Egyetem biztosítja, hogy ez a 4 könyv megváltoztatja az életszemléletét

Ebben az új évben kötelezzük el magunkat amellett, hogy az olvasás révén kiterjesztjük szellemi látókörünket. Ez a négy, a Harvard által ajánlott könyv nem csupán a bölcsesség kapuja, hanem eszköz is arra, hogy megkérdőjelezzük felfogásunkat és megértsük a létezés összetettségét. Az olvasás nemcsak szokás, hanem a személyes fejlődés, a kreativitás és az általunk lakott világ megértésének eszköze.


5 / 5 ( 7 Szavazatok )