A felnőttek több mint egyötöde nem akar gyereket, és már korán eldönti

A felnőttek több mint egyötöde nem akar gyereket, és már korán eldönti
Egy új tanulmány szerint egyre több felnőtt nem szeret gyereket. (Kép: Getty Images).

Köztudott, hogy a gyerekek jelen vannak a családi kötelék melegében, de sokan egyszerűen nem akarják őket, és talán észre sem veszik őket. Valójában bizonyos országokban a születési arányok csökkentek, és kevesebb felnőtt számít arra, hogy élete során gyermeket vállaljon, mint korábban. Egy új tanulmány kimutatta, hogy a felnőttek több mint egyötöde nem akar gyereket, és fiatalon dönt.

A Michigani Állami Egyetem kutatócsoportja megállapította, hogy minden ötödik michigani felnőtt gyermeket nem vállal. nem akarok gyereket vállalni. Pontosabban, ez a csoport a felnőttek 21,6%-át képviseli, ami körülbelül 1,7 millió embert jelent a vizsgált területen.

„Azt találtuk, hogy a felnőttek 21,6%-a, vagyis körülbelül 1,7 millió ember Michiganben nem akarja gyermeket vállalni, és ezért „gyerekmentesek”. Ez több, mint Michigan kilenc legnagyobb városának lakossága” – nyilatkozta Zachary Neal, az MSU pszichológiai tanszékének docense és a tanulmány társszerzője.

A kutatók az egyetem Közpolitikai és Társadalomkutatási Intézete által végzett, 1500 felnőttből álló reprezentatív minta adatait használták fel, akik elvégezték az MSU állapotfelmérését. Ez a fajta elemzés valójában bonyolultabb, mint amilyennek látszik, és megbízható becslések hagyományos adatokkal nem adhatók meg, ezért ez a tanulmány az elsők között, amely kifejezetten a gyermektelen felnőtteket veszi számba.

A felnőttek több mint egyötöde nem akar gyerekek , és már korán eldöntik

A csapat hat reproduktív állapotba sorolta a válaszadókat kölcsönösen kizárják a gyermektelen felnőttek gyakoriságát: szülők, gyermektelenek (beleértve az örökbefogadott), bizonytalanok, még nem szülők, gyermektelenek és ambivalensek. Ebből arra a következtetésre jutottak, hogy a vizsgált területen a lakosság több mint egyötöde nem akar gyermeket vállalni, ráadásul többségük a termékenységi csúcs idején hozza meg ezt a döntést.

Noha a fő korlátozás az lehet, hogy a tanulmányt Michiganben végezték, ez az állam demográfiailag hasonlít az Egyesült Államok egészére. Emiatt a minta az egész országban érvényes lehet, ami azt jelentené, hogy 50-60 millió amerikainak nem lesz gyereke.

"Azoknak az embereknek – különösen a nőknek –, akik azt mondják, hogy nem akarnak gyereket vállalni" A gyerekeknek gyakran azt mondják, hogy meggondolják magukat, de a tanulmány mást mutatott ki” – mondta Jennifer Watling Neal, az MSU pszichológiai tanszékének docense, a tanulmány társszerzője. „Az emberek életük elején döntenek arról, hogy nem vállalnak gyereket, különösen tinédzser- és huszonéves korukban. És nem csak a fiatalok mondják, hogy nem akarnak gyereket. Azok a nők, akik serdülőkorukban úgy döntöttek, hogy nem vállalnak gyermeket, ma átlagosan csaknem 40 évesek, és még mindig nincs gyerekük.”

A gyermeket nem akarók csoportja meglehetősen nagy. Valószínűleg több alkalom is észrevétlen maradt. A kutatók úgy vélik, hogy ezért ez a csoport több figyelmet érdemel, és remélik, hogy a jövőbeni munka túlmutat Michigan államon, és segít a közvéleménynek megérteni, hogy az emberek miért döntenek úgy, hogy nem vállalnak gyermeket, és milyen következményekkel jár a döntés.

Az eredmények a Tudományos Jelentésekben jelennek meg.


5 / 5 ( 6 Szavazatok )