A Carlos Slim Alapítvány INGYENES statisztikai kurzusokat indít, rangos egyetemek vezetésével

A Carlos Alapítvány A Slim INGYENES statisztikai tanfolyamokat indít, rangos egyetemek vezetésével

Jelenleg a tudás bővítése rendkívül fontos és szükséges a különböző területeken: a munka, a tudományos élet és még a mindennapi életben is. Ez a tudás már megköveteli, hogy olyan témák szerepeljenek a listánkon, mint a jelenlegi technológia kezelése, mint például a számítástechnika és annak frissítései, a digitális eszközök kezelése, sőt a statisztika is.

A statisztika az a tudomány, amely jelentést ad az adatoknak, biztosítva az információ kinyerésének és valós problémák megoldásának elmélete és módszerei. Hogy képet adjunk e tudomány fontosságáról, a statisztika más tudományágakhoz is kapcsolódik, mint például az orvostudomány, a közgazdaságtan, a mezőgazdaság, az üzlet, a mérnöki tudományok, a társadalom- és a humán tudományok stb.

Ezt a tudományt kormányokon, politikai pártokon, pénzügyi társaságokon, közvélemény-társaságokon, biztosítótársaságokon, bankokon, kórházakon és társadalmi és ipari szervezeteken belüli döntéshozatalhoz használják. A statisztikák a mindennapi életben is fontos szerepet játszanak a legjobb döntések meghozatalában, mint például az egyetemi diploma megválasztása, az értékesítés, ha van vállalkozása, vagy a legjobb befektetés.

Ha pedig el szeretné kezdeni ezt a lenyűgöző tudományágat, ma két kurzust mutatunk be, amelyek segítségével elsajátíthatja a statisztikákat. Ezeket a kurzusokat a Carlos Slim Alapítvány Akadémiai platformja ad otthont, online és teljesen ingyenes, ami segít megérteni és elsajátítani ezt a témát. A kurzusokat „Leíró statisztika” és „Kutatásra alkalmazott statisztika” néven találja meg.

A „Leíró statisztika” kurzust a University of the Valley of Mexico (UVM) oktatja. hozzávetőleges időtartama 10 óra; Tartalmazza a statisztika alapvető fogalmait, például a trend és a szóródás mértékét, és azt is megtanítja, hogyan kell az Excelt az adatok rendszerezésére használni. Ennek a területnek az ismerete sok más területen is hasznos lesz.

A „Kutatásra alkalmazott statisztika” tanfolyamot az Universidad Continente Americano tanítja, körülbelül 28 órás, és segít megtanulni, hogyan kell a statisztikákat a kutatásban alkalmazni, felismerni a korrelációs együtthatókat és tesztelni a statisztikai hipotéziseket. Mindkét kurzus időbeosztása rugalmas, így akkor tanulhat, amikor szeretné, és elérhető a nagyközönség számára, előzetes ismeretek nélkül.

Az egyes kurzusokon látható témák Ezek az általunk bemutatott témák alább:

Leíró statisztikák

 • Statisztikák: meghatározása és felosztása
 • Trend- és szóródási mértékek csoportosítatlan adatokhoz
 • Trend- és szóródási mértékek csoportosított adatokhoz
 • Modellezés Excelben csoportosított és csoportosítatlan adatokhoz

Kutatásra alkalmazott statisztikák

 • Hipotézisek típusai a kvantitatív kutatásban
 • A változók dimenziója
 • Pokaság és minta
 • Bevezetés a statisztikai elemző szoftverbe
 • Egy műszer megbízhatósági tesztje
 • Alapvető leíró statisztika szoftver használatával
 • Korrelációs együttható és kontingencia táblázatok szoftver használatával
A Carlos Slim Alapítvány INGYENES statisztikai kurzusokat indít, tekintélyesek vezetésével egyetemek
Képek forrása: Galeanu Mihai | Getty Images/iStockphoto

Beléphet és regisztrálhat a Leíró statisztika és kutatásra vonatkozó statisztika kurzusokra, ugyanúgy, ahogyan azt mondjuk, hogy a kurzusok eléréséhez szükséges fiók létrehozása Az Academic platformon nem kell mást tennie, mint beírni azt a hivatkozást, amelyet a platform nevében hagytunk, majd kattintson a „Fiók létrehozása” gombra. Miután kitöltötte a kért mezőket, folytathatja a regisztrációt a kívánt kurzus nevére kattintva, és közvetlenül a regisztrációs oldalra kerül.

Hivatkozások a tanfolyamokhoz: Leíró statisztikák és kutatásra alkalmazott statisztikák.


5 / 5 ( 1 Szavazatok )