A burgonya és a só arany trükkje, amely megtisztítja és fényessé varázsolja a serpenyőt

A burgonya és a só arany trükkje, amely megtisztítja és fényessé varázsolja a serpenyőt
Képek forrásai: Shutterstock

Mint jól tudjuk, otthon mindig akad tennivaló, legyen az a fürdőszoba takarítása, ruhamosás, a szoba takarítása, ahol alszunk, a konyha takarítása vagy a mosogatás. A végtelen keresés során pedig, hogy mindezt egyszerűen és gyorsan meg tudjuk tenni, olyan trükköket találhatunk, amelyek kiválóan leegyszerűsítik ezeket a tevékenységeket, mint például az edények és különösen a serpenyők mosogatása, egy konyhai eszköz, ami nagyon hasznos. , de általában több erőfeszítést igényel, hogy nagyon tisztán hagyja. Hogy ne keressen tovább, ezzel a trükkel nagyon könnyen elérheti ezt.

Ahhoz, hogy ez a trükk hatékony legyen, mindössze két főzési összetevőre lesz szüksége: egy burgonyára és egy sóra. Ahogy olvasod, a burgonya nagyon hatékony, ha a főzésen kívül más célra is kell használni, bár hihetetlennek tűnik, de biztosítjuk, hogy a serpenyők tisztítására való felhasználása vitathatatlan.

Nos, a só, egy olyan összetevő, amelynek feltétlenül jelen kell lennie a konyhájában, és ha egyszer felfedezi ezt a trükköt, nem csak ételek készítésére lesz alkalmas, hanem azt is tudni fogja, hogyan kell más módon használni. Például a só képes megtisztítani a konyhában lévő különféle edényeket és fényessé varázsolni őket, ez a granulált textúrájának köszönhető, amely természetes és tökéletes koptató erőt ad a tisztításhoz, legyen szó kanalakról vagy jelen esetben serpenyőkről.

Amint láthatja, ez a két házi készítésű összetevő külön-külön is tökéletes a konyhában lévő különféle edények tisztításához, és fúzióban is ideálisak a pazarlás megszüntetéséről van szó, és visszaadják azt a fényt, amilyenek újak lennének. Ne gondolkozzon kétszer, és kövesse ezeket a lépéseket, hogy helyreállítsa serpenyői megjelenését, és a legjobb dolog az, hogy nem kell sokat költenie, és ezen felül elkerüli, hogy az edények közvetlenül érintkezzenek koptató vegyszerekkel, amelyek káros az egészségére. Tekintse meg a következő burgonyával és sóval kapcsolatos trükköt, hogy a serpenyők tiszták és fényesek maradjanak.

Hogyan használjunk burgonyát és sót a serpenyők tisztítására és fényessé tételére?

Először is válasszon ki egy burgonyát, vágja ketté, majd tegye a kivágott oldalát a burgonyát egy sóval ellátott edénybe helyezzük, ügyeljünk arra, hogy a burgonya ezen oldala jól le legyen fedve. Az alkalmazás módja a következő

Azt kell tennie, hogy a burgonya oldalát dörzsölje a serpenyő vagy konyhai edény tisztítani és fényesíteni kívánt felületére. Amikor elkezdi dörzsölni a burgonyát a serpenyőn, ügyeljen arra, hogy minden területet jól lefedjen, különösen ott, ahol a szennyeződés nehezen eltávolítható. Ezután hagyjon a burgonya és a só kombinációjának hatni, körülbelül 30 perc és 1 óra között, hogy a maradék fellazuljon és könnyebben eltávolítható legyen. Végül a szokásos módon öblítse ki az edényt.

A burgonya és a só arany trükkje, amely megtisztítja és fényessé varázsolja a serpenyőt
Képek forrása: gilaxia | Getty Images

Nyugodtan próbáld ki ezt a burgonya és só trükköt serpenyőin és konyhai eszközein, hogy visszaadja nekik azt a tisztaságot és fényt, amit annyira szeretsz.


5 / 5 ( 6 Szavazatok )