2024-es ültetési naptár: gyümölcsfákat kell ültetni az év minden hónapjában anélkül, hogy a kísérlet kudarcot vallana

2024-es ültetési naptár: gyümölcsfák ültessen be az év minden hónapjában anélkül, hogy sikerrel járna

El akarja indítani a évben belép a kertészet világába? Itt bemutatjuk az ültethető gyümölcsfák listáját, és azt, hogy melyik hónap a legmegfelelőbb számukra, így az évet kerttel kezdheti a teraszán.

Az új évben új lehetőségek nyílnak meg, És mi lenne jobb, mint otthoni kerttel kezdeni ezt az új ciklust, ahol olyan fákat ültethetsz, amelyek egy bizonyos ponton saját kezűleg termesztett táplálékot adnak, olyan gyümölcsöket, amelyekről tudod, hogy nem mentek át kémiai folyamatokon, csak a kertedből.

Amellett, hogy saját gyümölcsöt termeszt, egészségesebb, figyelembe vehetjük a a kertészettel járó előnyök, mivel ez az egyik legjobb szabadidős tevékenység.

A kertészkedés segít tisztán tartani érzelmeinket és elménket, nyugalmat ad, segít csökkenteni a szorongást, és ezen felül még mindig fizikai tevékenység, olyan, ahol jelen van a kalóriaégetés, a fizikai mozgás mellett amelyek kiválóak idősebb felnőttek vagy kisgyermekek számára, bár a kertészkedés mindenki és minden korosztály számára elfoglaltság.

Íme a hónapról hónapra elültethető gyümölcsfák listája:

1. január

Mandarin

Limes

Mogyoró

Narancsfa

2. Február

Nyóka

Körte

Mogyoró

Mandula

Citrus

3. Március

Fügefa

Körte

Citrus

Olíva

Sárgabarack

Cseresznye

Szilva

Őszibarack

Nuspolya

Gránátalma

4. Április

Ez a hónap tökéletes a korábban említett fák, például a citrusfélék és a kis gyümölcsök, például a cseresznye, az olajbogyó és a szilva termesztésére.

5. Május

Gránátalma

Füge

Citrus

Őszibarack

Alma

Szőlő

Dió

Olíva

2024-es ültetési naptár: gyümölcsfákat kell ültetni az év minden hónapjában anélkül, hogy a kísérlet
Képjóváírás: Ecoverfruta

6. Június

Ebben a hónapban már látjuk az év elején ültetett gyümölcsfák egy részének az eredményét, ha megfelelő volt a gondozásuk és az időjárás is segített, a kajsziból lehet gyümölcsöt gyűjteni, őszibarack, cseresznye, citrom és naspolya. Másrészt azt is észre fogjuk venni, hogy néhány más fa már virágzik, a citrom, az olajbogyó, a narancs, a szőlő, a kivi, a gránátalma és a füge.

7. Július

Az évnek ez a hetedik hónapja általában nagyon különleges a gyümölcsfák számára, mivel köztudott, hogy júliusban a gyümölcsök íze és lédússága tetőzik. Ugyanígy kiemelt figyelmet kell fordítanunk a rovarok és kártevők érkezésére.

Ebben a hónapban lehet cseresznyét, körtét, fügét, almát, őszibarackot, sárgabarackot és szilvát betakarítani.

8. Augusztus

Ebben a hónapban kell begyűjteni az alma, szőlő, gránátalma, mogyoró, sárgabarack, szilva, füge, körte, mandula, őszibarack és citrom termését.

9. Szeptember és október

Ezekben a hónapokban kezdenek megváltozni az évszakok és az éghajlat, ami megnehezíti a gyümölcs termesztését a fákon.

A citromot lehet betakarítani.

< p >10. November és december

Ezekben a hónapokban a gyümölcsfák sokkal nehezebben hoznak gyümölcsöt, mivel beköszönt a hideg, és a fák olyan állapotba kerülnek, hogy megvédik gyökereiket és törzsüket ágaik és terméseik előtt.

Bár ezekben az időkben is teremnek olyan fák, mint a citrusfélék, a mogyoró és a kivi.


5 / 5 ( 7 Szavazatok )