15°C-os hőmérsékletet, fagyot és szelet, esetlegesen porördögökkel az előrejelzések szerint az ország 20 településén

-15°C-os hőmérséklet, fagy és szél, esetleg porördögök várható
Képek forrása: Miguel Sierra | EFE

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (SMN), a mexikói kormány hivatalos forrása által kiadott információk szerint a 24-es számú hidegfront kölcsönhatásba lép a sarki és szubtrópusi sugáráramokkal, ami esőt és záporokat okoz Pueblában és Veracruzban, elszigetelt esőzések Tamaulipasban, San Luis Potosíban, Hidalgóban, Oaxacában és Chiapasban. A hideg levegő tömege részben átáramlik a Mexikói-öböl felett, az északi szél Tamaulipas és Veracruz partjain 50-70 km/órás széllökésekkel, északi és középső Mesason pedig lehűl.

Hasonlóan Chihuahua, Durango, Coahuila, Nuevo León, Tamaulipas, Zacatecas, San Luis Potosí és Aguascalientes területén 50-70 km/órás erős szelet, Baja California Sur-ban pedig 40-60 km/h-s porördögöt jeleznek. , Sinaloa, Jalisco, Michoacán, Guanajuato, Querétaro, Hidalgo, Mexikó állam, Mexikóváros, Morelos, Tlaxcala és Puebla, valamint 40-60 km/órás széllökések Mexikó délkeleti részén és a Yucatán-félszigeten. p>

Holnapra a 24-es frontális rendszer kölcsönhatásba lép egy alacsony nyomású csatornával a Yucatán-félsziget felett, esőket és záporokat okozva az ország északkeleti, keleti és délkeleti részén, beleértve a félszigetet is, időnként erős esőzésekkel a következő területeken. Puebla és Veracruz. Eközben a hideg légtömeg a hidegtől az erősen hidegig tartja a reggeli légkört, az ország 20 tartományában 0 fok alatt lesz a hőmérséklet, északnyugaton, északon, nyugaton, középen kevés felhős égbolt uralkodik, csapadék is kicsi. és a területtől délre, beleértve a Mexikó-völgyet is.

-15°C hőmérsékletet, fagyot és szelet valószínűsítenek porördögökkel az ország 20 entitásában
Képek forrása: CONAGUA

Esők holnap, január 6-án :

A záporok időnkénti heves esőzésekkel (25–50 mm): Puebla és Veracruz.
Zaporok időközei (5–25 mm): San Luis Potosí, Querétaro, Hidalgo, Oaxaca , Chiapas, Yucatán és Quintana Roo.
Elszigetelt esők (0,1–5 mm): Baja California, Tamaulipas, Guerrero, Tabasco és Campeche.

Maximális hőmérséklet és minimum:

Maximális hőmérséklet 35–40 °C: Jalisco, Colima, Michoacán, Guerrero, Oaxaca, Chiapas, Campeche, Yucatán és Quintana Roo.
Maximális hőmérséklet 30–35 °C: Veracruz (dél) és Tabasco.

Minimális hőmérséklet -15 és -10 °C között fagy mellett: Sonora, Chihuahua és Durango hegyei.
Minimális hőmérséklet -10 és -5 °C között fagy mellett: Baja California, Coahuila és Zacatecas hegyvonulatai.
Minimális hőmérséklet -5 és 0 °C között fagy mellett: hegyvonulatok Baja California South, Sinaloa, Nuevo León, Tamaulipas, San Luis Potosí, Aguascalientes, Jalisco, Michoacán, Guanajuato, Mexikó állam, Hidalgo, Tlaxcala, Puebla és Veracruz.
Minimális hőmérséklet 0-5 °C: Querétaro, Mexikóváros, Morelos és Oaxaca hegyei.

Holnapi szél:

70-80 km/h-s széllökések és porördögök: Baja California.
60-70 km/h-s széllökések és porördögök: Chihuahua és Coahuila.
40-60 km/h-s széllökések: Kaliforniai-öböl, lehetséges porördögökkel: Baja California Sur, Sinaloa, Durango, Nuevo León, Zacatecas, San Luis Potosí, Aguascalientes, Jalisco, Guanajuato, Querétaro, Hidalgo, Mexikó állam, Mexikóváros, Tlaxcala és Puebla.

1-3 méter magasra duzzad: a Baja nyugati partja Kaliforniai-félsziget .

A lakosságnak fokozott óvatossággal kell közlekedni az úton, mert az alacsony hőmérséklet lefagyhatja az aszfaltcsíkot. Kövessétek figyelemmel az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéseit.


5 / 5 ( 4 Szavazatok )