10 tárgy és kiegészítő, amit egész életedben láttál, de nem tudtad, mire valók

10 tárgyak és kiegészítők, amiket egész életében látott, de nem tudta, mire valók

< p>Előfordult már, hogy elgondolkodjon ezekben a látszólag egyszerű tárgyakban rejtőző titkokon? Ebben a jegyzetben néhány meglepő részletet fogunk felfedezni, amelyek megváltoztatják azt, ahogyan a mindennapi elemeket körülveszi, egész életében látta őket, de nem tudta, mire használják őket valójában.
1. A lakat és a zseniális lyuk

Kezdjük valami olyan gyakorival, mint a lakat. Ha alaposan megnézi, észrevesz egy kis lyukat az alján. Mire lehetne használni? A válasz ötletes: ha a zár benedvesedne, ez a nyílás lehetővé teszi a víz könnyű lefolyását. Ezenkívül megkönnyíti a zár olajozását az esetleges elakadások elkerülése érdekében.

10 tárgy és kiegészítő, amelyeket egész életében látott, de nem nem tudom, miért

2. Farmer: több mint divat, funkcionalitás

Most térjünk át a farmerre és a zsebek körüli kis gombjaira. Ez a zseniális dizájn, amelyet a legendás Levi Strauss álmodott meg, nemcsak stílust ad, hanem azt is biztosítja, hogy a zsebek ne szakadjanak el vagy kopjanak az idő múlásával.

10 tárgy és kiegészítő, amelyeket egész életében látott, de nem ismert miért

3. Repülőgép ablakai: több mint panoráma

Ha valaha is repült, valószínűleg észrevett egy titokzatos lyukat az ablakban a repülőről. Nem, ez nem a légnyomásnak köszönhető, mint azt elsőre gondolnánk, hanem inkább szellőzőnek hívják. Ez a kis lyuk segít egyensúlyban tartani a kabinnyomást a magasságváltozások során.

10 tárgy és kiegészítő, amit egész életében láttál, de nem tudtad, mire valók

4. Radír: a kettős szín feltárása

A radír > a két színnel való törlés gyerekkorban sokak számára rejtély volt. Az az elképzelés, hogy a kék rész letörli a tintát, mítosz. A valóság az, hogy a gyakran vastagabb papírt használó művészeknek lágyabb súrlódású radírra van szükségük.

10 tárgyak és kiegészítők, amiket egész életében látott, de nem tudta, mire valók

< h5>5. A gyümölcslé csomagolása: fülek a kis kezekhez

Elgondolkozott már azon, hogy miért vannak fülek a gyümölcslétartályok tetején? Nem, nem repülésre való szárnyak, hanem sokkal gyakorlatiasabb céljuk van. Ezeket a szárnyakat úgy tervezték, hogy a gyerekek könnyen megtarthassák a tartályokat.

10 tárgy és kiegészítő, amelyeket egész életében látott, de nem tudta, mire valók

6. Titkos zseb a női fehérneműben

A női fehérneműt felfedezve találunk egy titkos zsebet. Mire való? Ez a kis rekesz tamponok vagy egyéb apró tárgyak tárolására szolgál, ez a funkció sokak számára észrevétlen marad.

10 tárgy és kiegészítő, amit egész életében láttál, de nem tudtad, mire valók

7. Gödröcskék a golflabdákban: túl a tökéletes formán

A golflabdák nem tökéletesen kerekek a gödröcskéik miatt. Ez a különlegesség akkor keletkezett, amikor néhány golfozó felfedezte, hogy a gödröcskés golyók messzebbre jutnak, mint a sima labdák.

10 tárgy és kiegészítő, amit már látott az életed, de nem tudtad, mire valók

8. Az iPhone és részletei

Egy iPhone vizsgálatakor egy kis lyukat fog észrevenni a kamera mellett. Zárjuk ki az összeesküvés-elméletet; Valójában ez egy kiegészítő mikrofon. A MacBook töltésére szolgáló Apple kábeleknek van egy hasznos részlete is: néhány szárny, amelyekkel feltekerhetjük a kábelt > rendezett módon.

10 tárgy és kiegészítő, amit egész életedben láttál, de nem tudtad, mire valók

9. Hátizsákok: több, mint egy stílus kiegészítő

Ha valaha is elgondolkozott a patch négyzet a hátizsákokon, itt a válasz. Nemcsak esztétikus, hanem extra csomagok szállítására és zsinórok vagy kötelek nyelven való átvezetésére is szolgál.

10 tárgy és kiegészítő, amelyeket egész életében látott, de nem tudta, mit a céljuk volt

10.Fülek a jobb fogásért

Végül, azok a kis műanyagok az alufólia vagy műanyag fóliás dobozok fedele alatt nem csupán jelentéktelen részletek. Az oldalsó fülek megkönnyítik a tekercs megtartását, így sokkal könnyebben kitekerheti a papírt csalódás nélkül.

10 tárgy és tartozék, amit mind látott az életed, de nem tudtad, mire valók


5 / 5 ( 6 Szavazatok )